Cum a trădat URSS blocul comunist

By | 30 martie, 2015
Distribuie prietenilor!

Am găsit pe Facebook un text interesant, nu ştiu cât de reale sunt informaţiile, dar care ne ajută să ne facem o idee despre cum regimul corupt de la Moscova, condus de Gorbaciov şi-a dat mâna cu Occidentul, pentru a complota împotriva ţărilor socialiste din fostul bloc comunist şi a le oferi te tavă pentru exploatarea de tip colonial.

De asemenea se vorbeşte şi despre „integrarea europeană” şi „casa comună europeană” (UE) şi „economia de piaţă”, fapt care dovedeşte că ceea ce s-a întâmplat în România şi ţările ex-comuniste în ultimii 25 de ani, fusese planificat înainte de răsturnarea regimului lui Ceauşescu.

GENERALUL IULIAN VLAD CĂTRE NICOLAE CEAUȘESCU LA 1 DECEMBRIE – DE ZIUA NAȚIONALĂ: Este de așteptat să se procedeze la o restrângere a zonelor de confruntare directă în favoarea celor de convergență a intereselor.

– Sunt date că URSS va face noi concesii în favoarea americanilor, în schimbul obținerii de ajutoare economice și financiare.

– Se urmărește stabilirea unui nou echilibru pe continentul european, care să permită atenuarea treptată a diferențelor de sistem politic și economic între țările socialiste și cele capitaliste și asigurarea transpunerii în practică a conceptelor privind „dezideologizarea relațiilor internaționale” și crearea așa-numitei „case comune europene ”.

– În acest context, se va aborda și problema existenței celor două blocuri militare, în sensul menținerii acestora încă o anumită perioadă, cel puțin până la stabilirea situației din Europa de Est.

– În ceea ce privește intensificarea preocupărilor guvernului de la Bonn pentru reunificarea Germaniei, se va conveni să fie sprijinite, dar pentru o perioadă temporizate spre a fi încadrate în „procesul de integrare europeană”.

– Ambele părți se vor pronunța pentru satisfacerea unor necesități interne, iar SUA, să diminueze deficitul mare al balanței de plăți.

– Este posibil ca, în timpul întâlnirii, Bush să facă publică intenția de a reduce efectivele americane staționate în Europa, ca un răspuns la măsurile adoptate unilateral de URSS. Pe planul relațiilor bilaterale, președintele SUA va manifesta disponibilitate pentru sprijinirea economică a URSS, condiționat de extinderea reformelor sovietice, prin luarea în considerare în și mai mare măsură a mecanismelor economiei de piață.

– Pe lângă solicitarea expresă de ajutoare financiare, Gorbaciov va insista pentru obținerea de către URSS a clauzei națiunii celei mai favorizate din partea SUA, precum și pentru reducerea restricțiilor pe linia transferului de tehnologie.

NOTĂ:

– Din datele de care dispunem rezultă că, la întâlnirea dintre Bush și Gorbaciov, ar urma să se discute și problema exercitării de noi presiuni coordonate asupra acelor țări socialiste care nu au trecut la aplicarea de „reforme reale”, fiind avute în vedere îndeosebi R P Chineză, Cuba și România.

– Cu privire la țara noastră, Bush va releva că statele membre ale NATO vor continua aplicarea de restricții în relațiile lor cu România și va solicita ca și URSS să procedeze în mod similar, mai ales prin reducerea livrărilor sovietice de țiței, gaz metan și minereu de fier.

2 păreri la “Cum a trădat URSS blocul comunist

  1. Pingback: România, micro-radiografie. Diagnostic sumbru! - Ion Coja

  2. Pingback: România, micro-radiografie. Diagnostic sumbru! | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge