O altă definiţie a capitalismului

By | 9 mai, 2015
Distribuie prietenilor!

Capitalismul este un sistem social-economic în care fiecare încearcă să fure de la fiecare. Cei mai bogaţi din acest sistem sunt cei care fură de la toată lumea, dar de la ei nu fură nimeni. Cei mai săraci sunt cei de la care fură toată lumea, dar ei nu mai au de la cine să fure sau nu mai au cum să fure.

La fel se întâmplă şi în plan geopolitic. Există state (imperii), care jefuiesc şi exploatează alte state, dar pe ele nu le jefuieşte şi nu le exploatează nimeni (cu excepţia băncilor şi multinaţionalelor, care sunt suprastatale) – aici putem menţiona SUA şi Marea Britanie – şi state-colonii, care sunt jefuite atât de alte state, cât şi de bănci şi multinaţionale, dar care nu au posibilitatea şi priceperea de a jefui şi exploata alte ţări. Sau nu li se permite acest lucru de către imperii. Este cazul desigur al României şi al multor state din lumea a treia.

4 păreri la “O altă definiţie a capitalismului

  1. Qu

    Spun asta sub diverse forme de 20 de ani si nu pricepe nimeni.
    80 de indivizi ‘bosii’ marilor conglomerate de corporatii detin peste 50% din toata avutia Planetara. Asta spune tot.
    Da, pentru aia si inca cateva zeci de mii de persoane functioneaza foarte bine capitalismul. Pentru restul miliardelor de pe Pamant, nu.

  2. hadrian "the one"

    –cel mai interesant ptr. mine a fost sa observ asta si la nivel de oameni in statele unite…fiecare incearca sa -ti exploateze fiecare neajuns contra ta,sa ti „fure „energia pe bani putini,diverse grade de rafinament ale jecmanelii,etc
    —acolo nu exista vorbele din stramosi:”fa binele si da l pe garla”,”nu tot ce zboara se mananca”,” vezi-ti de treaba”,”int r-un final fiecare va avea ce merita”,”rasplateste raul cu bine”<" fii om…."
    —aplicand totusi principiile astea acolo(candva romanesti), am fost ajuns sa fiu considerat un fraier ciudat…

  3. Pingback: Capitalismul este un sistem social-economic în care fiecare încearcă să fure de la fiecare. | Lupul Dacic

  4. Pingback: America pregătește Europa de război! Europa vasalul imperiului anglo-american | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge