Moldovenii nu prea mai vor în UE

By | 26 mai, 2015
Distribuie prietenilor!

Un sondaj de opinie recent realizat de Institutul pentru Politici Publice din Republica Moldova a arătat că 32 la sută dintre cei intervievaţi ar sprijini aderarea la UE -, o opţiune pe care Bruxelles-ul nu intenţionează să o ofere -, în timp ce 50 la sută afirmă că preferă ca ţara să se alăture uniunii vamale promovate de Putin. Per total, sprijinul pentru UE în R.Moldova a scăzut cu 40 de procente în acest an faţă de 78 la sută în 2007, potrivit institutului.

Chiril Gaburici, actualul premier al R.Moldova după alegerile neconcludente din noiembrie, a declarat că „nu a fost mulţumit” de replierea terminologică a UE în schiţa de declaraţie a summitului de la Riga. Dar politicienii proeuropeni din R.Moldova au spulberat multe speranţe, a adăugat el, subliniind că oamenii obişnuiţi sunt dezamăgiţi după ani la rând în care i-au auzit pe liderii lor „vorbind despre reforme şi o viaţă mai bună dar fără să vadă o schimbare reală”.

Sursa: Mediafax

Asta arată că, în ciuda propagandei pro europene şi pro (pseudo)unioniste intense, făcută de activiştii finanţaţi de ONG-urile occidentale, situaţia reală, din teren, este cu totul alta. Basarabenii s-au prins şi ei că aderarea la UE este o ţeapă şi consideră că Rusia este o alternativă mai bună, măcar din punct de vedere economic.

3 păreri la “Moldovenii nu prea mai vor în UE

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Am văzut destui care nu numai că nu sunt sătui, dar şi fac la greu propagandă pro SUA şi pro UE! 🙂

  2. Qu

    Pai tembelizorul e de vina.

    E ca povestea cu merele. Toti taranii din satul X produc doar mere galbene. Conducerea satului le interzice sa planteze meri care sa faca mere rosii, sub pretextul ca alea sunt toxice. Au creat din nimic si studii stiintifice care sa sustina asta. In alt sat Y se produc mere rosii. Conducerea satului Y interzice merele galbene sub pretextul ca produc cancer. Au filmat oameni cu cancer care ar fi consumat mere galbene.
    Intre timp, o parte din sateni si din X si din Y se chinuie sa obtina mere de aialata culoare. Se duc la furat, unii sunt gata sa si moara pentru asta. Iar conducere organizeaza atacuri pentru distrugerea plantatiilor inamicului, in tip ce mai gusta din celalat sortiment. Mai exista si zvonul ca ar fi pe undeva si mere total verzi. Doar ca n-a avut nimeni din vreun sat parte de ele, mai putin sus-pusii din conducere, care le-au gustat din plin dar sustin cu tarie ca cele verzi nu exista si ca satenii sunt nebuni daca cred ca exista si mere verzi.

    Concluzii ar fi mai multe…dintre care una principala: ca toate-s mere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge