Psihopolitica – Degradarea unei naţiuni

By | 1 iunie, 2015
Distribuie prietenilor!

Degradarea şi cucerirea merg mână în mână. Pentru a fi cucerită, o naţiune trebuie să fie degradată, fie prin acte de război, fie prin invadare, fie prin a o forţa să accepte tratate de pace umilitoare sau prin lăsarea populaţiei ei la cheremul armatelor cuceritoare. Degradarea însă, poate fi obţinută într-un fel mult mai ascuns şi mai eficient printr-o defăimare consecventă şi continuă. Defăimarea este arma principală şi cea mai bună a psihopoliticii pe scară largă. Defăimarea consecventă şi continuă a conducătorilor naţionali, a instituţiilor naţionale, a practicilor naţionale şi a eroilor naţionali trebuie să aibă loc sistematic, dar aceasta este datoria principală a membrilor Partidului Comunist, nu a psihopoliticienilor. Domeniul defăimării şi degradării de către psihopolitician este omul însuşi. Prin atacarea caracterului şi moravurilor şi prin crearea unui sentiment general de degradare, prin contaminarea tineretului, se uşurează într-o foarte mare măsură controlul asupra poporului.

Primul lucru care trebuie degradat într-o naţiune este starea omului însuşi. Naţiunile care au un tonus etic ridicat sunt greu de cucerit. Ataşamentele lor se zdruncină cu greu, devotamentul lor faţă de conducători este fanatic şi ceea ce numesc ei îndeobşte integritatea lor spirituală nu poate fi violată prin constrângere. Nu este suficient să ataci o naţiune care se află într-o astfel de stare de spirit. Baza psihopoliticii este reducerea acestei stări de spirit până la punctul la care ea poate primi ordine şi poate fi subjugată. În consecinţă, obiectivul principal este omul însuşi. El trebuie degradat de la starea de fiinţă spirituală la aceea de model animal de reacţie. El trebuie să se privească pe sine însuşi ca pe un animal, capabil doar de reacţii animalice. El nu mai trebuie să se considere pe sine sau pe tovarăşii săi ca pe nişte fiinţe capabile de „rezistenţă spirituală” sau de nobleţe.

Fragment din Capitolul VIII, Manualul comunist de instrucţiuni privind războiul psihopolitic

Sursa

 

2 păreri la “Psihopolitica – Degradarea unei naţiuni

  1. Marius

    Desi este un citat edificator din „Manualul comunist..” cred ca precizarile sunt general-valabile pentru aproape orice regim/curent politic, indiferent de „culoare”, manipularea avand o unica sursa coordonatoare…

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Este vorba de fapt de „Manualul sataniştilor Illuminati” pe care l-au folosit şi bolşevicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge