De ce puterile actuale fac presiuni pentru o societate fără bani lichizi

By | 2 iunie, 2015
Distribuie prietenilor!

Martin Armstrong rezumă progresele făcute în ceea ce priveşte interzicerea banilor cash și susține că obiectivul celor care avansează o societate fără numerar este de a preveni falimentele bancare și de a crește controlul exercitat de bănci:

Băncile centrale planifică restricții drastice privind banii cash în sine. Ei speră că trecerea la moneda electronică va elimina în primul rând economia subterană, dar pe de altă parte, cred că aceasta va preveni chiar şi o criză bancară. Această idee, de a elimina numerarul, a fost vehiculată mai întâi ca balon de încercare, pentru a vedea cum reacţionează populaţia. A fost lansată pentru prima dată de Kenneth Rogoff de la Universitatea Harvard și Willem Buiter, economistul-şef de la Citigroup.

Propunerile lor au fost pe larg salutate și documentele lor sunt acum baza pentru noua eră a Totalitarismului Economic cu care ne confruntăm. Rogoff și Buiter au pus bazele sfârșitului pentru multe din libertățile noastre și într-o zi vor fi consideraţi retrospectiv noii Marx. Ei stau în birourile lor mărețe, dar nu au experiență practică în lumea reală dincolo de teorie. Consideraţii ale argumentelor lor au arătat modul în care guvernele pot confisca toată puterea economică şi distruge banii cash în procesul de eliminare a tuturor drepturilor.

Banii fizici de hârtie oferă controlul asupra dobânzilor negative, în cazul în care acestea devin prea mari, oamenii îşi vor retrage pur și simplu fondurile și economiile în numerar. În plus, moneda de hârtie permite falimentele bancare. Elimină banii de hârtie și ceea ce vei obţine în final este eliminarea capacităţii de a solicita retragerea fondurilor de la o bancă.

Sursa

3 păreri la “De ce puterile actuale fac presiuni pentru o societate fără bani lichizi

  1. musashimaru

    —va duceti profesor de engleza ,scoala elementara si gradinita,in ASIA DE SUD = est(china,thailanda,vietnam.etc),pana trece viforul(noua criza financiara ,razboiul,caderea monesei,”praduirea cashului”)…aia cu atatia munti de aur „piling up’, n-o sa accepte manevre de genul asta.Cautati anunturi pe craigslist -china si situri similare (daves ESL cafe,etc).Salariile sunt mari….Decat sa ai probleme cu coloana si gatul precum oameni care i stiu eu , de la culesul maslinelor prin GRECIA, mai bine sa ai de la admirat zgarie-nori in CEAINA!
    –P.S.–tre sa-l anuntam si pe VASILE SEICARU ,cel care s a claustrat in CANADA ,suparat pe oameni,:ca daca se duce pe partie USA, automat cade si CANADA…LOL…si sa ne intalnim cu totii acolo!
    –si uite asa ,va mai scapai un secret

  2. Pingback: Noutăți 2015 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge