Poporul grec a învins, dar pe cine?

By | 8 iulie, 2015
Distribuie prietenilor!

Grecii au votat la refrendumul de dumincă OXI, adică anti austeritate, deci grecii sunt eroi, grecii nu se pleacă în faţa FMI şi a Germaniei, grecii au coloană vertebrală, nu ca noi!

Dar oare ce au câştigat grecii de pe urma acestui referendum? Şi pe cine au învins?

Grecia a depus o cerere oficială pentru un acord de împrumut cu Mecanismul European de Stabilitate (ESM), a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Fondului de salvare al zonei euro, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Săptămâna trecută, Guvernul grec a anunțat că a trimis creditorilor o propunere pentru un nou acord de finanțare pe doi ani convenit cu Mecanismul European de Stabilitate.

„ESM a primit cererea Greciei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Fondului de salvare al zonei euro.

Sursa: Cotidianul

Deci Grecia va face noi împrumuturi. Plus de asta Tsipras a declarat, public, faptul că grecii nu au votat pentru ieşirea din zona euro şi că acest lucru iese din discuţie. Dacă nu ies din zona euro, nu renunţă la FMI (sau renunţă şi apelează la mecanismul de ajutor european, care depinde tot de FMI) şi fac în continuare datorii, adică fac exact ce îşi doresc FMI şi UE, atunci în ce constă victoria grecilor? Peste doi ani va începe iar criza în Grecia şi se va pune din nou problema, dacă să adopte un plan de austeritate sau să facă o datorie şi mai mare! Şi atunci ce vor face eroii greci, un nou referendum?!

2 păreri la “Poporul grec a învins, dar pe cine?

  1. Qu

    Daca intr-adevar au gandit-o corespunzator, a fost ceva gandit pe termen lung si beneficiile se vor vedea cand se asteapta lumea mai putin si doar la momentele critice.
    Daca a fost doar mers cu capul inainte…nu s-a rezolvat mai nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge