Guvernul construieşte noi puşcării

By | 13 iulie, 2015
Distribuie prietenilor!

Ministerul Justiţiei vrea să facă două studii de prefezabilitate în vederea construirii a două penitenciare, unul în comuna Berceni, judeţul Prahova şi un altul în municipiul Caracal, judeţul Olt.

„Pentru asigurarea misiunii sistemului penitenciar ca serviciu public responsabil cu aplicarea regimului de detenţie şi cu asigurarea intervenţiei recuperative, în condiţii care garantează respectarea demnităţii umane, facilitând responsabilizarea şi reintegrarea în societate a persoanelor private de libertate şi contribuind la creşterea gradului de siguranţă a comunităţii şi menţinerea ordinii publice, considerăm că este oportună construirea a două penitenciare noi, cu o capacitate de cazare de 1.000 de locuri”, conform proiectului de Hotărâre de Guvern lansat de Ministerul Justiţiei în dezbatere publică, citat de Mediafax.

În acest context, Ministerul Justiţiei menţionează că, prin Hotărârea Guvernului numărul 196/2015, a fost aprobată suplimentarea bugetului instituţiei pentru anul 2015 cu două milioane de lei, pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Sursa: DCNews

Motivul invocat pentru construirea de noi penitenciare este acela că, cele deja existente „nu corespund standardelor prevăzute de Consiliul Europei” şi nu asigură condiţiile corespunzătoare pentru deţinuţi, fapt ce a generat un total de 139 hotărâri judecătoreşti pronunţate împotriva statului român, al căror obiect îl constituie condiţiile de detenţie.

Prin urmare Statul face tot ce este posibil pentru ca escrocii, hoţii, tâlharii şi criminalii României să beneficieze de condiţii optime de cazare, masă, confort şi relaxare, după munca depusă în sectorul lor de activitate. Evident, pe banii noştri!

4 păreri la “Guvernul construieşte noi puşcării

  1. Lucian

    Asta era „clar” primul lucru de care aveam nevoie. Era o prioritate sa marim numarul de penitenciare cand noi ne chinuim sa construim cativa km de autostrada sau sa modernizam putin comunele rurale dar si cele urbane, pentru ca unele arata chiar deplorabil.
    Lucian´s last blog post ..Drogatii-s de cand lumea

  2. Marius

    Pe modelul SUA : afacerea cu penitenciarele! intr-o colonie-lagar de tip mafioto-fascista nici nu e de mirare! sub pretextul „necorespunderii cu standardele UE” infloreste o noua afacere la orizont, iar „beneficiarii” temporari ai conditiilor optime de „cazare” vor fi unii politicieni, categoria mai sus mentionata de tine, insa si cei care sunt asa-zis „anti-sistem” (toti cei care nu sunt „spalati pe creier”, au gandire proprie, spirit critic, discernamant si nu se raliaza propagandei oficiale)

    In loc sa se preocupe sa-i responsabilizeze mai mult pe judecatori, sa nu mai fie corupti, etc pentru a nu da hotarari aberante, ei se preocupa de alte noi afaceri, sub obladuirea UE :)))) tipic!

  3. Qu

    Pai dupa modelul SUA al libertatii tuturor mai putin majoritatii…o sa creasca semnificativ infractionalitatea.
    Si la modelul de afacere privata, tot dupa SUA se vrea a se merge, doar ca momentan mai trebuie gadilata un pic legea pentru a facilita ce vor ei. E cale lunga oricum, pentru ca la noi nu prea exista justificare pentru asa ceva.

    Intre timp, in SUA e pusa de mult la punct legea, iar milioane de locuri de ‘cazare’ sunt disponibile:
    http://www.sianews.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1062

    Ma amuza faza cu ‘cresterea gradului de siguranta a comunitatii’. Se creste gradul de siguranta construind o puscarie langa comunitate…tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge