De ce sunt mai multe biserici decât spitale?

By | 16 iulie, 2015
Distribuie prietenilor!

Nu voi discuta acest subiect din perspectivă politico-economică şi în contextul apartenenţei României la Uniunea Europeană, ci voi arăta cum stau lucrurile mai mult din punct de vedere istoric.

UE şi FMI consideră că în România numărul de paturi de spital depăşeşte media europeană. Prin urmare în timpul guvernării Băsescu-Boc, ne-a cerut reducerea numărului de spitale şi şcoli şi eficientizarea celor rămase din punct de vedere al „performanţei economice”. Aşa că au fost desfiinţate sau comasate 67 de spitale şi peste 200 de şcoli în toată România.

Totuşi, de ce sunt mai multe biserici decât spitale?

Una din explicaţii ar putea fi faptul că pe teritoriul patriei noastre se construiau biserici şi mânăstiri cu mult înainte să apară spitalele moderne şi medicina masonică, bazată pe anatomie, fiziologie, biochimie şi farmacologie. Voievozii români construiau biserici pentru că erau credincioşi şi oamenii pe vremea aceea urmau mai îndeaproape cuvântul lui Dumnezeu. Prin urmare, având un suflet mai sănătos, se îmbolnăveau mai puţin şi dacă totuşi sănătatea lor avea de suferit, se tratau singuri, cu leacuri băbeşti.

Propaganda ateistă de azi numără atât bisericile istorice, vechi de sute de ani, mânăstirile, capelele şi chiar troiţele de la sate, cât şi bisericile noi, construite recent, dar uită să numere şi cabinetele medicale din mediul rural. Pentru că, dacă nu v-aţi dat seama, spitalele se construiesc numai la oraş, nu poţi construi spital în fiecare sat, pe când biserica face parte din structura de bază a satului de sute sau chiar mii de ani.

Pe urmă avem şi aspectul practic al utilizării acestor instituţii sociale. Dacă la biserică merge toată lumea, teoretic cel puţin o dată pe săptămână, la slujba de duminică, la spital mergem numai când ne îmbolnăvim grav, asta întâmplându-se doar de câteva ori pe parcursul vieţii, iar în unele cazuri niciodată. Prin urmare, în mod natural este nevoie de mai multe biserici decât spitale, pentru a acoperi numărul de cetăţeni care apelează la serviciile oferite de acestea.

Şi încă un amănunt important: numărul actual al bisericilor din România este mai mic decât numărul total de localităţi, deci ar mai fi loc pentru construirea de noi lăcaşe de cult. 🙂

9 păreri la “De ce sunt mai multe biserici decât spitale?

  1. asdf

    „Prin urmare avand un suflet sanatos, se imbolnaveau mai putin si daca, totusi, sanatatea lor avea de suferit, se tratau cu leacuri babesti .”

    Hahaha , prietene nu te-ai plictisit ? nu te-ai plictisit sa tot manipulezi? Asa zicea si Steve Jobs, folosind medicina alternativa, refuzand sa faca chinoterapie , a ajuns sa moara, chiar daca putea oricand scapa de cancerul pancreatic prin metodele medicinei moderne.
    asdf´s last blog post ..Moving

  2. Error

    Ceea ce autorul „omite” este nu numarul ci sumele uriase de bani care se baga mai nou in lacasele de cult.
    Ok, nu zice nimeni sa ridicam mii de spitale, dar vedeti dvs domnule autor, se ridica din ce in ce mai multe lacasuri de cult din bani publici!
    O renovare de spital, de scoala nu se poate pentru ca „nu sunt bani”, in schimb visteriile BOR au miliarde de $ si mafiotii in sutane se plimba in masini scumpe, cand ar trebui sa dea exemplu de smerenie si viata simpla.
    Si ce e mai strigator, e ca se dau bani privati, donatii la biserici dar spitalelor nu se ofera nimic sau unei scoli pentru modernizare.
    Iar cand rezpectivul/a se imbolnaveste, iese bigotul la iveala: apeleaza la doctor.

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Ai dreptul să interzici oamenilor să doneze bani la biserică?! Dacă oamenii vor să doneze e treaba lor, nu a ta! 🙂

  4. Error

    @Dan Tanasescu
    Domnule, nu pot interzice acest lucru, desigur si nici nu am intentia sa o fac, doar imi exprim scarba si dispretul pentru habotnicii bigoti si ipocriti care o fac. Desigur, sa doneze bisericilor, sa umple buzunarele burtosilor in sutane negre daca asa vor sa faca. Desi e gresit, progresul trebuie sa fie stiintific, nu medieval cum o demonstreaza habotnicii.
    Domnul @Qu e atat de paranoic incat as dori sa ii dau un link pentru achizitia noii lui palarii anti citire ganduri din staniol de cea mai buna calitate. Saracul, el crede in BigPharma, desigur, stim ca credeti si in chemtrails, ati mai spus asta. As vrea sa zic ca imi pare rau despre sanatatea mentala a dvs, dar nu o sa o zic. Selectia naturala isi face treaba destul de bine, va imputinati pe zi ce trece.

  5. red

    dupa cum am spus taranimea este o adunatura de imbecili fara constiinta nationala si sociala cu mentalitate de slugi timpite care nu pot pricepe niciodata despre ce este vorba pe lumea care traiesc. acesti cretini nu citesc nimic niciodata nu au nici cea mai mica urma de minte insa le stiu pe toate. dobitocul care semneaza error este asa cum a scris. ba boule afla ca-n america in fata unui tribunal s-au prezentat dovezi pt existenta chemtrailsurilor iar statul american a fost dat in judecata. procesul este in curs de desfasurare. normal ca martori au fost specielisti si oameni de stiinta cu dovezi clare si care nu pot fi contrazise prin nu exista. bigpharma exista deasemenea si sint gramezi de dokumentare prezentate deja pe arte. un dukumentar despre bigpharma a fost premiat de statul german. boul nu este bou destul pina nu este si fudul. biserica este mama romaniei asa cum au si spus eminescu si iorga. te crezi mai mult ca el taran cretin venit ca error printre noi romanii?!

  6. ioan C.

    Daca nu ar exista bisericile si politicienii sa ghiftuiasca bine popii, cine ar mai coordona indobitoceasca prostimea cu dogmele lor gretos de absurde prin frica indusa fata de dumnezeu si satana, parca le aud si acum ruga lor… sa ne rugam pentru conducatorii nostrii… .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge