Turcia este responsabilă pentru exodul masiv al musulmanilor în Europa

By | 1 septembrie, 2015
Distribuie prietenilor!

Am intrat aseară din întâmplare pe TVR şi am surprins un interviu, la ştiri, cu un reprezentat al unei asociaţii a sirienilor kurzi din România, căruia, din păcate, nu i-am reţinut numele. Acesta a explicat care este, în opinia sa, explicaţia afluxului masiv de refugiaţi musulmani către Europa şi ce a determinat acest aflux tocmai acum.

În opinia sa, cauza acestui fenomen este guvernul de la Ankara, iar motivele permiterii şi încurajării exodului refugiaţilor a fi de natură politică, atât internă cât şi externă. Aproximativ 90% din refugiaţii care tranzitează acum Europa în drum spre Germania, Franţa şi alte state dezvoltate ale UE provin din taberele de refugiaţi din Turcia. Peste 2 milioane de refugiaţi, cei mai mulţi provenind din Siria, se află pe teritoriul Turciei de mai bine de un an, dar nu au statut de azilant, ci posedă doar permis de şedere.

În jurul acestor tabere au înflorit o serie de reţele de traficanţi, care negociază zilnic cu refugiaţii tarifele şi traseele pe care ar urma să le parcurgă. Guvernul Erdogan ar putea anihila aceste reţele cu ajutorul poliţiei şi serviciilor secrete, dar nu o face, deoarece valul masiv de musulmani care se îndreaptă spre Europa este folosit pe post de capital politic în viitoarele alegeri şi ca metodă de presiune asupra UE. Se ştie că în Turcia există de multă vreme tensiuni şi confruntări între guvern şi minoritatea kurdă. De asemenea, mulţi refugiaţi sirieni sunt de etnie kurdă, deci plecarea lor din ţară ar însemna capital politic pentru Erdogan. Pe de altă parte, exodul masiv ar putea permite Turciei să pună presiune asupra UE, semnalând faptul că Turcia nu mai este dispusă să suporte atât de mult costurile războiului civil din Siria, Irak şi alte state arabe, unde Statul Islamic îşi face de cap.

Pe de altă parte, apar informaţii conform cărora traficul de imigranţi din ţările musulmane ar fi finanţat de ONG-urile lui George Soroş şi alte organizaţii umanitare din SUA. Şi am bănuiala că Turcia joacă, de asemenea, în tabăra SUA şi NATO, Erdogan fiind un fel de Băsescu ceva mai naţionalist şi patriot. Deci toată acestă operaţiune ar putea fi şi o diversiune a Americii cu scopul de a sancţiona statele UE, care refuză să strice relaţiile bune cu Rusia şi totodată pentru a slăbi Europa din punct de vedere economic şi social.

În acelaşi scenariu cred că se înscrie şi scandalul cu criza din Grecia, care este de fapt o lovitură îndreptată în special asupra Germaniei, dar şi a UE în general. Să nu uităm că partidul Syriza este creaţia lui Soroş, iar Alexis Tsipras, unul din pionii Americii pe tabla de şah a Europei.

Interesant este că şi la noi în ţară, cel care militează pentru primirea de refugiaţi musulmani este Remus Cernea, unul din oamenii de bază în România ai miliardarului George Soroş.

4 păreri la “Turcia este responsabilă pentru exodul masiv al musulmanilor în Europa

  1. Qu

    Nu se ia in considerare cauza reala.
    Taberele alea de ce au ajuns in Turcia si cu ajutorul cui ?
    Turcia e doar stat de tranzit, nimic deosebit….cum e si Ungaria checkpoint-ul nr. 2.

    Cernea e a lu’ Soros ?
    Nu ma mira. Disparea de mult daca n-avea pe cineva in umbra. Daca-i omul aluia se explica si multe din actiunile lui.
    Qu´s last blog post ..Reguli esentiale de urmat pentru angajatii in capitalism

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Taberele alea se află acolo pentru simplul motiv că Siria se învecinează cu Turcia. Şi statul turc îi ajută pe refugiaţi încă din 2010 de la începerea războiului civil din Siria.

  3. Pingback: Europa este complice la diversiunea cu refugiaţii? | Dan Tănăsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge