Părintelui Necula îi place muzica rock

By | 9 noiembrie, 2015
Distribuie prietenilor!

Părintele Constantin Necula, consilier misionar-pastoral şi de imagine al Mitropoliei Ardealului, recunoaşte că ascultă muzică rock şi că este conştient că prin acest lucru o să-şi atragă antipatii din partea colegilor preoţi. La o slujbă de comemorare a tinerilor morţi în incendiul din Colectiv care a avut loc în week-end la Sibiu, părintele a explicat că nu va fi niciodată împotriva tinerilor.

„Le promit tinerilor ca, la primul concert rock din Piaţa Mare, voi fi alături de ei, în sutană şi cu crucea la gât. Este o muzică pe care o ascult uneori şi care mă linişteşte. Dar, mai presus de asta, vreau să le arăt tinerilor că întotdeauna voi fi alături de ei. Poate, la bătrâneţe, chiar o să scriu o carte despre tineri”, a spus Constantin Necula citat de Turnul Sfatului.

Sursa: Hot News

Sunt tare curios cum ar putea această muzică să îl liniştească pe părintele Necula. Sunt şi mai curios dacă părintele Necula ar putea să se ducă la un astfel de concert în sutană şi cu crucea la gât!

Ceea ce s-a întâmplat în club Colectiv cu mai multe luni înainte de tragicul eveniment depăşeste cu mult ceea ce se numeşte artă. Pe scena clubului Colectiv s-au ars cruci cu capul în jos pe care erau înfipte capete de ţap iar oamenii care au fost în sală au fost stropiţi cu sânge de animal. S-a întâmplat într-o zi când creştinii sărbătoreau Săptămâna Patimilior, pe 7 aprilie, la concertul trupei suedeze de Black Metal, Watain. Membrii trupei sunt autoproclamaţi satanişti şi se laudă că în concertele lor se efectuează ritualuri păgâne în toată regula. Clubul Colectiv nu a ars atunci, cu toate că s-au aprins focuri adevărate în sală.

Sursa: Wow Biz

De fapt nu ar trebui să ne mire, deoarece părintele Necula are şi o rubrică la o emisiune de divertisment de la Prima TV, în care prezentatorii ei fac adesea salutul satanic, prin gestul „mano cornuto” devenit atât de popular şi la noi. Şi mai demult cei doi comedianţi, care prezentau această emisiune, purtau pe cap nişte căciuli cu coarne de drac.

Am văzut mai multe conferinţe ale părintelui Necula şi ceea ce cred eu despre domnia sa este că ceea ce doreşte de fapt este să atragă şi să educe tinerii ortodocşi în spiritul valorilor europene şi euro-atlantice, ale preţuirii pentru SUA, UE şi NATO şi să susţină cultura occidentală, cu normele şi valorile ei, în România, prin intermediul religiei. Deci părintele este un fel de Papa Ioan Paul al II-lea în varianta balcanică.

Nu comentez acum, părinte, dacă ceea ce faci dumneata este bun sau rău, dar în niciun caz nu este vorba de ortodoxie! 🙁

11 păreri la “Părintelui Necula îi place muzica rock

  1. Marius

    Hm, nu stiam de rubrica la emisiunea de divertisment respectiva si nici de continutul acestei rubrici, mai exact ce spunea…o sa caut pe youtube…

    Eu i-am ascultat cateva conferinte mai demult si mi s-a parut un om educat/ „citit” (neputand spune acelasi lucru si despre alti preoti), un om care spune cat de cat lucrurile verde in fata si care incearca sa se apropie cat mai mult de nevoile oamenilor, sa le ofere solutii practice/adaptate problemelor concrete, particulare ale oamenilor respective, nu urmand strict canoanele generale, invechite/depasite ale spovedaniei clasice (de exemplu)

    Legat de rock, fara a incerca sa-i iau apararea in vreun fel, am impresia totusi ca se referea la trupe gen Holograf, rock comercial soft, in nici un caz la death metal/satanist rock. Apoi o alta varianta ar fi ca se incearca „popularizarea/modernizarea” ortodoxiei prin apropierea mai mare de oameni, inclusiv prin participarea la hobby-urile lor, in vederea recuperarii oilor pierdute…

    In alta ordine de idei, mi-ar placea sa cred totusi ca nu are rang, ca si cei mai multi din „elita BOR”…

    O sa-l mai urmaresc oricum, inainte de a-mi forma o opinie mai cristalizata…

    Multumim de sesizare/avertizare

  2. Dan Tănăsescu Post author

    1. Emisiunea se numeşte „Cronica cârcotaşilor” şi este în fiecare seară, de luni până joi de la ora 20:15 pe Prima TV.

    2. O religie modernizată nu mai este religie. Ortodoxia reformată nu mai este ortodoxie, ci sectarism sau ecumenism.

    3. Dacă eşti preot, de ce te implici politic de pe o anumită poziţie şi transmiţi mesaje politice?

    Consilierul ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a vorbit şi despre Rusia şi despre conflictul din Ucraina: „Am remarcat renașterea credinței din Rusia post-comunistă! Un Patriarh care dă binecuvântarea tancurilor să-și pună cizma pe gâtul altor ortodocși. Dacă ăsta e creștinismul pe care îl visăm, mulțumesc, niet! Niciodată în România nu s-a dezvoltat ideologia cizmei pusă pe gâtul celui mai slab. Renașterea creștinismul doar pentru că au aurit cupole, și-or hirotonit episcopi de limbă rusă peste neamurile vorbitoare de altă limbă? Iertați-mă că vă întreb, ați uitat că în Moldova, Mitropolitul susținut de Moscova vorbește rusește mai mult decât românește? Dacă vreți să vorbim de ortodoxia preoților ucraineni, care s-au pus între soldați și popor ca să-și protejeze și poporul, și soldații născuți din popor… Da! Despre asta, altceva, da, dar nu este renașterea creștinismului rus post-comunist”.

    http://www.activenews.ro/prima-pagina/VIDEO-Parintele-Necula-despre-Rusia-Niciodata-in-Romania-nu-s-a-dezvoltat-ideologia-cizmei-pusa-pe-gatul-celui-mai-slab-105930

  3. Qu

    @Tanasescu – despre scremere scrisesem acum ceva timp:
    https://xaeus.wordpress.com/2014/12/22/boi-si-vaci-episodul-5-scremerea-mariei/

    Legatura exista, cum sa nu. Pai pe de-o parte daca un rocker e prins cu „mano cornuto” gata, e declarat satanist si daca traiam mai demult era si ars pe rug sau ceva, dar in schimb nu spune nimeni de exact acelasi semn folosit de televiziuni in emisiuni live, de politicieni care au fost desemnati castigatori ai alegerilor sau de diversi protestatari sau galerii de fotbal. Pai ce, toti astialatii de ce nu-s categorisiti ca satanisti ?

    Mai de graba sunt satanisti aia care concep un program TV de brainwashing cu simbolistica bine determinata decat unii care ridica mana in ritmul unei muzici. Deci uitati aci preprogramatii: http://vocearomaniei.protv.ro
    La astia de ce nu ‘buhuhu’ nimeni, vrun popa, vreo biserica, macar vreun ‘betmen’ ceva ?
    A….pai stati ca se comenteaza doar cand le convine. Ca pe vremea tortionarilor: lasa ba ca au luat unii foc…nu-i problema ca oricum erau dati dracu’. Pai asta-i atitudine de om reprezentant al Domnului ?
    Oare daca are loc un incendiu la Scremerea Mariei ii declara si p-astia ‘buhuhu’ ?
    Ma indoiesc. Diferenta intre aia care au murit in club si astialalti e ca aia din club erau acolo pe cont propriu sa se distreze, pe cand astia cu scremerea sunt la ordin…si bine platiti…iar show-ul e cu scop precis…si distractia doar ca bonus. In plus, nici unul din participanti n-a avut minte, vointa sau ‘balls’ sa nu prezinte semnul impus.

    Sper sa ma fi exprimat suficient de relevant.
    Qu´s last blog post ..Dictaturometrul in Romania: s-a depasit 90% !

  4. Dan Tănăsescu Post author

    @Qu: Te-ai exprimat ca o persoană care nu cunoaşte secretele magiei şi ale ştiinţelor oculte. Gestul respectiv are putere în funcţie de context, de câte persoane îl fac, de intenţia cu care îl faci, de ritualul în carul căruia este făcut, de starea de conştiinţă a participanţilor şi de mulţi alţi factori. Dar indiferent care ar fi situaţia, gestul în sine e nociv în plan spiritual, chiar dacă efectele în plan fizic nu se văd imediat.

  5. Qu

    Da, foarte corect. Iar cele mai grave consecinte in plan energetic se vad dupa ce planuiesti sute de ani ceva si transmitatorii iti canalizeaza toata acea energie.

    Atat partea de ritual cat si cea de valoare energetica efectiva pe termen lung este mult mai puternica la ce fac aia pe la TV.
    Qu´s last blog post ..Dictaturometrul in Romania: s-a depasit 90% !

  6. red

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Cine%20este%20Gelu%20Marin%20Oltean%20fostul%20sef%20al%20DIPI%20DGIPI%20din%20MAI

    http://www.scribd.com/doc/33160072/Totul-despre-spionaj

    http://www.aparatorul.md/papa-si-crimele-din-sfantul-munte-athos/

    Om de stiinta din Olanda, convertit la Dreapta Credinta Ortodoxa!
    https://www.youtube.com/watch?v=REIeeRDs89A

    http://shoebat.com/2015/11/09/muslims-impose-new-law-on-christians-if-you-reject-islam-and-accept-christ-as-your-savior-we-will-force-your-children-to-worship-allah/

    http://shoebat.com/2014/11/28/many-christians-will-fall-antichrist-get-deceived-religion/

    https://en.wikipedia.org/wiki/Murder_of_Skylar_Neese

    http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=524806&title=mineriada-in-presa-on-line-hotnews-divizia-presa-a-sri-a-facut-liste-negre-cu-ziare-online-hotnews-cere-minereste-oamenilor-de-bine-de-pe-facebook-sa-cenzureze-pe-facebook-ziarele-din-lista-neagra-fluierul-ro-pe-lista-neagra-a-lui-diviziei-presa-

    https://logec.ro/remember-cum-voia-dacian-ciolos-sa-interzica-olivierele-in-restaurante

    https://bogdancalehari.wordpress.com/2014/09/04/intangibilii/

    https://bogdancalehari.wordpress.com/2015/11/10/jihadul-sexual-si-cadavrul-logicii-progresiste/

    http://agrointel.ro/42595/studiu-ue-strainii-au-acaparat-aproape-jumatate-din-terenul-agricol-al-romaniei-un-fond-olandez-acuzat-ca-a-luat-pamanturile-taranilor-cu-japca/

    https://logec.ro/sa-vina-prietenii-mei-elefantii-pardon-tehnocratii/

    http://onlinebooks.library.upenn.edu/webbin/book/lookupname?key=Sharp,%20Gene

    http://meritocratia.ro/constitutia-meritocrata/

    https://nuvotati.wordpress.com/2012/05/03/ce-reprezinta-votul/

    http://www.abcul.sanatatii.ro/indreptar-de-sanatate/pilula-de-sinceritate/94-va-cunoasteti-drepturile

    http://librariilealexandria.net/2013/01/propaganda-edward-bernays/

    http://www.elefant.ro/carti/carti-de-specialitate/stiinte-umaniste/politica-politologie/psihologia-multimilor-97192.html

    http://www.desprevremuriledinurma.ro/wp-content/uploads/satanismul-in-muzica-rock.pdf

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2014/10/20/nesimtire-crasa-sua-ne-ameninta-ori-gaze-de-sist-si-rosia-montana-ori-va-izolam/

  7. Fallout

    Deci dacă un om demască tentativele de dominaţie ale Rusiei înseamnă că susţine cauza Nato, Ue, Sua? Lol! Pe Principiul ăsta te pot acuza de propagandă pro-rusă doar prin prisma articolelor anti-occidentale. Blogul lui Sacciv nu e o sursă credibilă.
    Noroc că mai sunt şi oameni care fac cunoscute ororile din gulagurile comuniste (Experimentul Piteşti) sau demască propaganda pro-rusă nu doar cea vestică.

  8. Dan Tănăsescu Post author

    Problema mea nu este că un om demască ceva, ci că spune o minciună. Rusia nu are nicio tentativă de dominaţie. Deci, după ce că e preot şi face politică, mai şi minte. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge