Tinere frumos şi liber, eşti o oaie!

By | 20 noiembrie, 2015
Distribuie prietenilor!

Nu ştiu câţi dintre voi aţi fost vreodată la o stână de oi, dar în mod sigur aţi văzut aşa ceva măcar o dată la televizor. Deci cred că aţi observat că oile sunt adunate într-un ţarc şi stau acolo toată ziua şi behăie. De ce behăie? Vă spun eu: PROTESTEAZĂ ÎMPOTRIVA REGIMULUI. Exact ca în balada Mioriţa: De trei zile-ncoace, iarba nu-ţi mai place, gura nu-ţi mai tace. Oile, ca şi poporul român şi multe alte popoare, fac proteste pentru libertate şi pentru iarbă mai bună. Să ieşim în stradă şi să cerem democraţie, libertate, locuri de muncă şi salarii mai bune!

Dar cu toate că oile behăie toată ziua, aţi văzut voi vreun cioban căruia să-i pese de asta?! Aţi văzut vreun cioban, speriat sau înduioşat de behăielile rumegătoarelor, că a luat decizia să nu le mai mulgă, să nu le mai tundă, să nu le mai taie, sau să nu le mai sacrifice copilaşii în ziua de Paşti?! Nu cred că aţi văzut aşa ceva!

Şi asta nu e tot. Aţi văzut voi vreun cioban care, în urma protestelor ovine, să renunţe la dragii lui câini ciobăneşti şi să pună în locul lor „reprezentanţi ai poporului”, adică tot nişte oi?! Nici vorbă! La fel e şi în cazul Statului. Statul nu va renunţa niciodată la câinii lui ciobăneşti, adică securiştii, poliţiştii, jandarmii şi procurorii. Şi nici nu se va lăsat intimidat sau înduioşat de behăielile poporului.

În concluzie tu, tinere revoluţionar, frumos şi liber, care ieşi în stradă pentru că vrei „o schimbare”, nu eşti decât o oaie care behăie! 😆

13 păreri la “Tinere frumos şi liber, eşti o oaie!

  1. adevarul

    mare tampenie analogia asta!
    Pai cum sa puna ciobanul niste oi in locul cainilor. Poate o oaie sa te apere de lup?
    oaie …

  2. inttunecati

    in copilaria mea am fost pe la mai multe stani cand imi petreceam verile la tara si nici macar la una nu am vazut sa stea oile toata ziua intr-un tarc. sau cel putin in zona mea nu se intampla asa. Aici oile stau cat e ziua de lunga, sub supravegherea ciobenilor bineinteles, pe dealuri la pascut. abia pe seara sunt bagate in stana pentru a fi mulse si a innopta.
    Si daca vorbim de oi, pai oi au fost de cand e lumea. Generatia de la lovitura de stat din 89 nu tot oi au fost? Cand s-a instaurat comunismul dupa al 2-lea razboi mondial nu tot oi erau? Cand ni s-a pus rege neamt in detrimentul unuia pamantean tot oi erau, cateva secole de fanarioti, tot oi si tot asa. De felul nostru suntem un popor pastoral. Cica tracii si respectiv dacii erau mioritici desavarsiti, transhumanta se pare ca a contribuit decisiv la omogenizarea noastra ca limbaj si obiceiuri, ca natie.

    Dupa instaurarea guvernului Soros observ cum oile placide s-au asternut la iernat, Perfect!
    inttunecati´s last blog post ..Bible Provides Direction in Practical Matters

  3. Dan Tănăsescu Post author

    @inttunecati: Eu am făcut o analogie, pentru a ilustra o idee. Nu mi-am propus să scriu o compunere despre o zi petrecută la stână. Şi am făcut această analogie mai mult pentru cei care au văzut o stână la televizor. Ai văzut vreodată la televizor o stână filmată de dimineaţă până noaptea?!

    @adevarul: Fiecare înţelege atât cât îl duce mintea. Dacă ţi se pare că e o tâmpenie, este posibil ca tâmpenia să fie în capul tău, nu în articol. 😀

  4. cozubas

    hihihih,uite cate oi revoltate ca-s oi))))))))))))) Unii chiar behaie ca nu ar fi oi)))))) Altii se cred chiar berbeci ))))) Chiar unul behaie ca vine lupul si trebuie caini,asta dupa ce mii de ani lupii au mancat oi cu sau fara cainii ciobanului)) Dar nici o oaie nu vad a avea dorinta ,macar teoretica,de-a se guverna singure(democratie),fara lupi,fara ciobani,fara caini…..))) Incep sa inteleg ca oile care behaie sunt de fapt sclavi contemporani…))))))

  5. cozubas

    Dan Tanasescu a incercat metaforic sa defineasca o ipostaza atat de reala in prezent a miliardelor de oameni harnici si onesti din popoarele lumii -aceea de simple numere care nu conteaza in ochii elitei si ia ce-a iesit cu prostimea behaitoare romana… Daca Dan Tanasescu le dadea cate o mana de otava si cativa baloti de paie sa roada ,fiecare mamifer de-aici lua cate o gura si nu se mai auzea nici un behait „erudit” ….)))))))))))

  6. cozubas

    Hei,oameni cu galbeaza oilor,fabula niciodata nu va fi zootehnie sau medicina veterinara,ci doar personificarea unor biete oi carora li s-au atribuit „insusirile” voastre……….))))))))))

  7. Cugetatoru'

    Ce ai cu biata oaie,ca si oile au demnitatea lor:)))

    Cat, despre astea….nici nu stiu cum sa zic ca sa nu aduc o doleanta ( deoarece, din cauza unora ca ei am ajuns unde suntem si nu numai noi….vedem , ca fenomenul ” de a protesta” a pornit din tarile occidentale); exact, alea democratice unde, daca urlii mai tare ( adica, nu behai ca o oaie) ti-o iei in mecla….cum se intampla des, „ciobanul” lovindu-si oile din diverse motive, avand la indemana obiectul ordinii publice ( nu-i asa ca-i frumos).

    Una la mana….oile astea nu dau nimic in schimb ( doar ca se supun ); din cand in cand sunt scoase din tarcuri ca sa behaie pt. as cere dreptate (vor un alt „caine” ,care sa aiba grija de ele….daca e posibil , sa nu le goneasca ci sa le loveasca unde le doare mai tare…se pare ca ele nu se autosesiseaza ca doar vorba aia, o oaia are si minte; evident, lasam bietele oi cu blana….si se satisfac intre ele). Sau ,acuma la modul serios ; au cumva o satisfactie ca au mai iesit sa vada lumea din jurul lor….nu doar tarcul:) ).

    A doua, cand o oaia subalimentata se va multumii cu ce primeste, fie si pasuna uscata ( nu are pretentii…chiar ca nu-i pretentioasa, are chiar o certitudine ca un „lup” nu o va infasca ca doar ce o sa faca cu pielea ei …..cel putin nici blana nu are ca sa-si faca un cojoc:) ).

    Problema ,se pune altfel….stim , ca e vai de „oile” noastre ; dar noi „berbecii” care adulmecam mirosul acela fin ( invizibil „oilor”) si anume TEAPA.

    Vad, ca s-a trezit o „oaie” ratacita intreband, pai cum …nu se poate ca o oaie sa pazeasca pe celelalte, NU dar un „berbec” cu potenta macar s-ar lupta cu un „lup” ; concluzie, n-ar behai!

    Cum,de altfel nu poti sa faci schimbare cand vrei tu , el sau ea ( vedem ce s-a intamplat si in ’89) ci doar sa nu iei parte la circul ieftin pe care il prezinta papusarii ( iar saracii luptatori pt. democratie isi iau la propriu suturi in fund cand le e lumea mai draga). Numai ca, cam toti ne o luam si cam toti suntem vinovati….in primul rand, suntem dezbinati ca popor ( nu stim de unde provenim si incotro ne indreptam )!

  8. Qu

    Draga Mugetator, dezbinati sunt toti peste tot. Tactica aia e veche de mii de ani…si tot nu s-a prins mai nimeni ca totul e de fapt dezbinare si iluzia alegerii.
    Noi normal ca nu facem exceptie. De la echipe de forbal pana la politica…e o mare dezbinare, intretinuta mai ales de mijloacele media. Uitati-va doar cum au procedat la prezidentiale: diaspora vs romani, batrani vs tineri, moldoveni vs transilvaneni…asta era pe toate canalele la tembelizor.
    Qu´s last blog post ..Dictaturometrul in Romania: s-a depasit 90% !

  9. Pingback: Tinerii frumosi si liberi care si-au luat tara inapoi ! | Lupul Dacic

  10. Pingback: IOBAGII.CORPORATISTII TINERI FRUMOSI SI LIBERI,CARE S-AU VANDUT DIVOLULUI(CORPORATIEI) PE 2 ARGINTI LA LEAFA ,LUATI-VA TEHNOCRATII INAPOI!,TINERE FRUMOS SI LIBER NU ESTI DECAT O OAIE! | Octavpelin's Weblog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge