Remus Cernea vrea să transforme Biserica în agent economic?!

By | 9 decembrie, 2015
Distribuie prietenilor!

Profitând de conjunctura politică actuală, creată în urma evenimentului de la clubul Colectiv şi de faptul că guvernul de „tehnocraţi” (activişti neoliberali/neomarxişti) ai lui Dacian Cioloş, deputatul ong-ist Remus Cernea a prins curaj şi a înaintat Parlamentului un proiect de lege care ar obliga Biserica Ortodoxă să plătească impozite pe lumânări, icoane şi alte obiecte de cult, precum şi pentru serviciile religioase prestate.

Este lesne că înţeles că Remus Cernea, fiind doar un activist ideologic şi un politician amator, nu are cunoştinţele necesare în domeniul economic şi juridic, dar, înainte să propună această aberaţie monstruoasă, ar fi putut să consulte mai întâi nişte consilieri „tehnocraţi”.

Biserica nu poate deveni plătitoare de TVA şi impozit pe profit, doar pe baza unei legi scoasă din burtă de parlamentari, fără să fie respectate anumite norme juridice, fiscale şi economice. Biserica este o instituţie de utilitate publică, având acelaşi regim fiscal ca şi ONG-urile, adică fundaţiile, asociaţiile, Masoneria etc. Acestea sunt organizaţii non-profit, având ca scop acţiuni social-umanitare sau servicii de utilitate publică.

Banii obţinuţi din eventualele activităţi lucrative ale acestui tip de organizaţii, nu intră în conturile private ale cuiva, sub formă de profit, ci sunt folosite pentru autofinanţare în scopul realizării acţiunilor pentru care funcţionează şi pentru a acoperi cheltuielile administrative.

Pentru ca Biserica Ortodoxă Română să plătească impozite, la fel ca o societate comercială, aceasta ar trebui PRIVATIZATĂ, adică transformată într-o societate comercială pe acţiuni (S.A.) sau de tip S.R.L. Apoi ar trebui înscrisă la Registrul Comerţului, unde va trebui să-şi declare obiectul de activitate, care ar putea fi comercializarea de obiecte de cult (lumânări, icoane, cădelniţe etc.) şi prestări de servicii religioase (cununii, botezuri, înmormântări, parastase, sfinţiri etc.).

Întrebarile la care ar trebui să răspundă domnul deputat Remus Cernea, înainte ca această lege să fie adoptată, sunt următoarele:

1. Dacă BOR va deveni SRL, cine vor fi patronii acesteia? Patriarhul?! Episcopii?! Gigi Becali?! Şi cum va fi trecut patrimoniul Bisericii în proprietatea acestora?

2. Dacă BOR va fi transformată în societate pe acţiuni, va fi listată la bursă? Cum se va face subscripţia? Vor putea cumpăra acţiuni şi investitorii străini?!

3. Vor fi transfornate şi celelalte instituţii de utilitate publică în societăţi comerciale? Dacă da, înseamnă că vor plăti impozite la stat şi ONG-urile lui George Soroş şi celelalte fundaţii şi asociaţii, la unele din ele fiind membru chiar Remus Cernea?! Va plăti impozit pe profit şi TVA şi Masoneria?!

4. Cum pot fi considerate lumânările şi icoanele în acelaşi timp, obiecte de cult, deci sfinte şi o marfă oarecare, pe care o poţi cumpăra şi de la hypermarket? Desacralizarea unor obiecte de cult nu constituie un atac la libertatea şi exprimarea religioasă?!

În concluzie, am impresia că ateul ong-ist Remus Cernea vrea să oblige Biserica Ortodoxă să transforme religia într-o afacere privată şi să profaneze astfel nişte simboluri şi tradiţii creştine. Mă întreb dacă legea vizează şi alte culte sau doar cel creştin-ortodox?

2 păreri la “Remus Cernea vrea să transforme Biserica în agent economic?!

  1. Cugetatoru'

    Ce impozite, ce taxe , ce dari/donatii ( ce tampanii de 2 bani)….z.dreanta aceea de defutat ( sau ce plm mai e…oricum n-are importanta) delireaza si logic,are interese sau reprezinta interesele ong-urilor straine fie ele sorosiste sau nu.

    Asa ca indraznesc sa raspund la intrebarile respective:

    1. Cine este si in ziua de astazi, numai ca nu se numeste ca un SRL pe hartie ( ci doar pe alte cai …plus, cui sa raspunde sau din ce motive cand exista atatia fraieri de pe urma carora poti castiga bani cu caruta; bancile nu fac la fel….si platesc ceva, dimpotriva sunt scutiti de „toate bolile” ale sistemului financiar etc.).
    2. Intrebarea asta e beton armat:)….BOR-ul, avand in vedere ca se poate lauda cu multi enoriasi buni platitori si iubitori de orice ( de moaste etc.) nu vad de ce n-ar atrage atentia unor „investitori” ( posibil sa fie si la ora actuala si este avand in vedere ca nu lipseste din mediul politic s.a.m.d.).
    3. Eradicate toate ong-urile de kko , fundatii cat si asociatiile lor ( ca doar de unde vor face profit sau de la cine, atuncea); deci, nu va avea nimeni pretentii materiale ( ca asa societatile civile/sociale sunt transformate in niste srl-uri de pe urma carora z.drentele trag foloasele). DE asemenea unele institutii publice functioneaza pe baza ( pilelor si spagilor cu birocratia lor de kko) ca sa nu mai pomenim de institutiile comerciale ( unde nici „statul roman” nu mai are control asupra lor).
    4. Libertatea si exprimarea religioasa nu se rezuma la cate icoane sau lumanari detii/cumperi ( ci se rezuma ca iti poti manifesta acele „apucaturi” fie religioase sau de alt domeniul SF oriunde fara sa te vada lumea cat de crestin esti ( dar, de fapt dovedesti sau dai dovada cat de cretin esti). NU e nevoie sa te afisezi in public cat de mult iubesti pe dracu stie pe cine ( hai sa fim serios, sau cat de multe detii….atuncea, ce plm facem; transformam religia intr-o industria in toata regula). De fapt asta urmaresc si ei ( cei care militeaza pt. cultele religioase cat si cei care vor sa platesti pt. ele….vorba unui mason sau cum mai era cunoscut, sciitor sau filozof ai iluminismului, Voltaire: „religia s-a nascut cand primul ticalos l-a intalnit pe primul prost”).

    NU, nu intelegi …e deja religia transformata intr-o afacere personala ( toti cei care „lucreaza” in domeniu nu o fac pro-bono, clar; cred ca este destul de limpede iar dovezi exista ). La fel si cu celelalte culte religioase, nu e nici o diferenta intre ele in privinta cotizarii sau a donatiilor; ca e mult mai bine sa zici donatie decat darea de seama sau plm mai stie).

    Tu vezi doar intr-o directie…..crezi ca e un atac la adresa bisericii ( iar eu zic ca este si va fi un atac la libertatea omenirii, cu tot felul de culte, legi si alte porcarii). NU FAC, altceva decat sa supune oamenii ca pe animale ( sa traga la jug pana le vine clipa plecarii)…iar mie , sincer si din toata inima mi se rupe de TOTI si de TOT ( cei care intra in unele dezbateri sau conflicte banale , nejudecand limpede ci doar dupa unele aparente). Si totusi, daca lucrurile nu stau asa cum sunt prezentate publicului larg….ce facem, dormim in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge