Capra Iuda

By | 9 ianuarie, 2016
Distribuie prietenilor!

O capră Iuda este o capră instruită pentru a fi folosită, în general, la conducerea turmelor de animale. Capra Iuda este dresată să se asocieze cu oi sau vite, pentru a le conduce către o destinație specifică. În oboruri, o capră Iuda va duce oile la sacrificare, în timp ce propria viață îi este cruțată. Caprele Iuda sunt, de asemenea, folosite pentru a conduce alte animale către ţarcuri specifice și în camioane. Ele au fost scoase din uz în ultima vreme, dar pot fi găsite în diferite abatoare mici în unele părți ale lumii, precum și în proiecte de conservare.

Termenul este o referire la personajul biblic Iuda Iscarioteanul.

Sursa: Wikipedia

Acum, că ne-am lămurit cum e cu caprele Iuda, să vedem ce este o capră Iuda umană! Nu ar trebui să fie greu de ghicit, deoarece România este plină de aşa ceva. O capră Iuda umană este un individ racolat şi infiltrat în poziţii-cheie de duşmanii externi ai unei ţări, pentru a sluji interesele acestora şi a lucra la distrugerea propriului popor, din care acesta face parte. Capra Iuda umană poate fi un politician, un funcţionar public, un „tehnocrat”, şcolit în ţări străine, un pseudo-intelectual/filosof, care răspândeşte ideologii străine, îndreptate împotriva fiinţei propriului neam, un jurnalist, un analist de la TV, un ofiţer al armatei sau serviciilor etc. Caprele Iuda par să fie „de-ai noştri”, dar de fapt nu sunt. Caprele Iuda sunt membrii coloanei a cincea, care duc naţiunea pierire, în timp ce ei mănâncă o pâine dulce şi se bucură de privilegiile primite de la cei care îi finanţează.

2 păreri la “Capra Iuda

  1. Cugetatoru'

    Da , din pacate aceste „capre Iuda” sunt peste tot….doar ochiul bine format le poate observa ( cum se dau ele in strambe etc.). Mai , ca sunt si cele care par „inteligente” sau cel putin au cativa neuroni in plus , in creier ( vor atrage alte capre in turma lor, ca mustele la kkt)….ca vor stapani si alte turme de „animale” ( nu e mai nici un secret). Ca, doar vorba aia …. „animalele sarace” au nevoie de „deschizatori de drumuri” cat si de „stapani” (sau de cei care ii si hranesc dar ii trimii si la sacrificiu).

    Bine, e usor sa fii intr-o pozitie din care iti permiti sa critici ( pana la urma urmei asta o facem)….nu mai ca, problema e mult mai grava; astia cred ca daca sacrifica totul o vor duce ca in Rai ( evident pe pamant, ca la celalalt putin se cam gandesc….mai ales unii se intreaba daca ar exista). Si atunci, astia vor face pe draq in patru pt. a o duce mai bine ( pt. a avea acele privelegii pe care omul de rand /”simplu animal” nu poate sa-si permite). Nici nu se poate….ca doar nu pot fi cu totii acele capre Iuda sau „ciobani”.

    Mai mult, ingineria sociala, practic pt.asta se ocupa ( creeaza tradatori, hoti, criminali….evident, nu printre oameni simplii s.a.m.d). Sau , pot unii se promoveze de la stadiul de „animal salbatic” ( sa zicem) la o capra fie ea (capra Iuda) sau doar o simpla caprita:))). Ca vedem, „ferma animalelor” cuprinde multa diversitate ( cum de altfel a observat cu cativa decenii in urma si Orwell)!

  2. Pingback: Tapul Iuda | Templierblog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge