Efectul Mandela

By | 22 iunie, 2016
Distribuie prietenilor!

Efectul Mandela este o teorie a universurilor paralele, bazată pe ideea existenţei unor grupuri mari de oameni care au amintiri similare alternative despre evenimentele din trecut. Susținătorii teoriei afirmă că pentru ca aceste experiențe colective să fie adevărate, țesătura realității trebuie să se fi schimbat la un moment dat în trecut și că, prin urmare, nu numai că există universuri paralele, locuibile, dar şi că noi comutăm în mod constant între ele.

Origini

Efectul Mandela a fost descris pentru prima data online în 2010, de o bloggeriţă pe nume Fiona Broome. Broome a descris o experiență avută la o convenție numită Dragon Con, unde a descoperit că şi alții aveau o memorie falsă similară cu a ei, aceea că Nelson Mandela ar fi murit în timpul detenției sale în anii 1980.

Vedeţi, am crezut că Nelson Mandela a murit în închisoare. Am crezut că îmi amintesc în mod clar, complet, cu clipuri video de la înmormântarea lui, doliul din Africa de Sud, unele revolte în orașe, pe urmă discursul din inimă al văduvei lui.

Apoi, am aflat că era încă în viață.

Fiona a relatat în continuare descoperind multe amintiri alternative răspândite, inclusiv cele ale episoadelor Star Trek care nu ar fi existat în realitate și moartea reverendul Billy Graham.

În 2012, un alt blogger numit Reece, care scria pe site-ul Blogger Woodbetweenworlds, a exprimat o idee similară, dar de data aceasta cu privire la ortografia seriilor populare de carte pentru copii, „The Berenstain Bears“.

Și apoi am văzut copertele cărţii. Cele în formatul felicitărilor ornamentale din copilărie. Cele pe care le-am văzut de o sută de ori pe lună în perioada de formare, de la 5 la 9 ani. Cei din lumea întreagă, care au acum 20 de ani şi ceva, vă spun să citiţi „Berenstein Bears”.

Numai că ei nu citesc „Berenstein”. Ei citesc „Berenstain”.

Reece este fizician și a continuat să descrie o teorie a universului, care ar explica efectul Mandela, bazată pe un univers cvadri-dimensional.

Eu propun ideea că universul este o mulţime complexă cvadri-dimensională. Dacă tu nu „habla“ jargonul matematic, atunci hai să considerăm că cele 3 dimensiuni spațiale și dimensiunea temporală sunt de fapt ele în sine complexe, ceea ce înseamnă că iau valori de forma a + ib, partea „reală” și partea „imaginară”. În cadrul acestei mulţimi 4D, există șaisprezece hexadectanţi (cum ar fi cuadranţii, dar luaţi câte 16), corespunzători, dacă luăm în considerare doar partea reală sau imaginară a fiecăreia dintre cele patru dimensiuni. În hexadectantul nostru particular, cele trei dimensiuni spațiale sunt reale, și dimensiunea temporală este imaginară.

Răspândire

Atât articolul original, postat de Fiona Broome, cât şi cel al lui Reece au primit sute de comentarii, iar efectul Mandela a primit o cantitate semnificativă de atenţie din partea mass-media, în primul rând prin BuzzFeed în 2014 și apoi de la multe alte mass-media în 2015, inclusiv Vice, Onion, A.V. Club, Seventeen Magazine şi WGN-TV. Comunitatea Reddit /r/mandelaeffect a fost creată în decembrie 2013 și a crescut până la 5.163 cititori; acest grup și secțiunea de comentarii a blogului Mandela Effect sunt locul în care mulți utilizatori vin pentru a-şi împărtăși amintirile lor alternative de grup şi să caute altele noi.

Unele dintre cele mai populare amintiri false de grup includ:

– Moartea lui Nelson Mandela în timpul detenției sale în anii 1980.

– Ortografia seriei de carte pentru copii „Berenstain Bears” ca „Berenstein Bears.”

– Țările Sri Lanka și Noua Zeelandă fiind situate în locuri diferite de pe planetă.

– Numărul de state americane fiind de 51 sau 52.

În plus, mulți utilizatori au încercat să găsească o dovadă a unor informații din trecut care le-ar fi generat acele amintiri false. Aceștia susțin că dovada fie reabilitează amintirea lor ca fiind versiunea „corectă”, fie că aceasta dovedește teoria universului de mai sus.

Sursa

12 păreri la “Efectul Mandela

  1. Qu

    Recent, am detectat ceva inconsistente care nu mi le pot explica logic.

    – O locatie pe care o sitam perfect ca este acolo…nu mai este acolo ci in alta parte (e vorba de o zona montana) la distanta semnificativa fata de unde stiam exact ca este.

    – O institutie care si-a desfasurat activitatea in sediul din locatia X acum 2 ani, afirma cu tarie ca s-a mutat de acolo in locatia Y de cel putin 4 ani, desi eu i-am vizitat acolo acum 2 ani si am documente doveditoare cu data respectiva.

    Concluzie nu am gasit. Cineva editeaza plansa /matrixul ? Si atunci de ce eu tin minte versiunea needitata ? Poate din cauza legaturilor energetice si antenamentului energetic ?
    Qu´s last blog post ..Updated Oxford Dictionary: Demoncracy

  2. Qu

    Cu statele SUA e alta poveste. 48 sunt alea de pe mainland, doua in afara (Alaska, Hawaii), deci 50, iar DC si Puerto Rico nu-s considerate state. Puerto Rico a respins de cel putin 4 ori solicitarile de alipire, deci din p.d.v. politic nu face parte. Deci e foarte discutabila problema.
    Qu´s last blog post ..Updated Oxford Dictionary: Demoncracy

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Unii cred că aceste inconsistenţe ale continuumului spaţio-temoral ar fi provocate de experimentele care se fac de ceva vreme la mega acceleratorul de particule de la CERN.

  4. Qu

    CERN-ul se pare ca e o pacaleala. Nu are legatura cu experimentele cu particule sau altceva.
    God-particle-ul e un scam neconfirmat de nimeni.
    Cercetatorii interpreteaza date fara a avea acces la ‘big picture’.
    Rezultatele publicate sunt simulari facute pe computere.
    Tunelul din underground nu exista, cum nu au existat nici sapaturile pentru a-l crea.
    Acolo e un hub al internetului, sediul skynet 1.0. Urmeaza a se face un centru si mai mare, de vreo 10 ori mai mare, cu acelasi scop: procesarea inteligenta de date.
    Qu´s last blog post ..Updated Oxford Dictionary: Demoncracy

  5. Pingback: Parerea mea despre EFECTUL MANDELA | Saccsiv - Weblog

  6. malebolgia

    Am crezut ca efectul Mandela e o mare laba.Pana mi s-a intamplat si mie.

  7. Bibilotul

    Este posibil ca unele imagini subliminale , emise special spre vizualizare in mediul virtual (tv ,calculator,internet,publicitate stradala ..etc) ,sa genereze mesaje puternice ,menite sa produca modificari in perceptia si stabilitatea noastra temporala..Nu doar acceleratoarele de particule pot declansa asemenea fenomene. La randul sau, creierul nostru este un accelerator de particule,un magnetron.Fizica newtoniana este depasita de fizica cuantica.Ne raportam la 3 dimensiuni si incercam sa o intelegem si pe a 4-a.Oare sunt mai multe ? Cum le putem afla si intelege ?

  8. mihai

    problema rezolvata de Corey Goode care explica cum elita tehnologica din programul spatial secret au calatorit in timp pentru a face schimbari istorice si au aparut aceste efecte ale liniilor temporale. Timpul este elastic si pana la urma in ciuda schimbarilor are loc un echilibru si liniile temporale cad una in alta. Asa apar memoriile diferite pe acelasi subiect dupa ce au cazut liniile temporale.

  9. Pingback: Linkuri spre articole in romana | Efectul Mandela in Romania

  10. Pingback: Parerea mea despre EFECTUL MANDELA - OrtodoxINFO

  11. Pingback: Parerea mea despre EFECTUL MANDELA – Presa Ortodoxă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge