SUA îşi mută armele nucleare din Turcia în România

By | 18 august, 2016
Distribuie prietenilor!

În urma răcirii relaţiilor Turciei cu NATO şi SUA, în urma puciului eşuat din 15 iulie, SUA au hotărât să înceapă mutarea focoaselor nucleare de la baza NATO de la Incirlik, la cea din România, de la Deveselu.

Două surse independente a declarat pentru EurActiv.com că SUA au început transferul armelor nucleare staționate în Turcia în România, pe fondul înrăutățirii relațiilor dintre Washington și Ankara.

Conform uneia dintre surse, transferul a fost foarte dificil din punct de vedere tehnic și politic.

Sursa: EurActiv.com

Conform surselor, ar fi vorba de peste 20 de focoase nucleare, din cele 50 care se află la baza militară turcească.

Cei de la EurActiv.com au solicitat poziţiile oficiale ale Departamentului de Stat American şi al ministerelor de Externe ale Turciei şi României în acestă problemă, dar până acum nu au fost primite răspunsuri concrete.

Eu am o singură nedumerire. De ce sunt duse rachetele nucleare la Deveselu, atât timp cât sistemul anti-rachetă de acolo este unul defensiv? Sau poate Putin avea dreptate când spunea că nu e aşa ?! 🙂

2 păreri la “SUA îşi mută armele nucleare din Turcia în România

  1. radu

    Sunt un admirator al postarilor Dvs., dar acum faceti un joc periculos, chiar daca ati preluat stirea de la altii. Stirea este o teapa si personal cred ca apare in acelasi context cu filmul facut de englezi. Ba incep sa am convingerea ca se incearca inrautatirea relatiilor cu Rusia (si asa destul de proaste).
    In locul Dvs m-as gandi inainte de a publica asemenea stiri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge