Spitale private pe bani publici

By | 28 august, 2016
Distribuie prietenilor!

Visul de aur al duşmanilor interesului naţional şi al artizanilor jafului instituţionalizat al României este, încă de pe vremea regimului Băsescu-Boc, privatizarea sistemului de sănătate, asta însemnând în mod special privatizarea spitalelor.

Acest vis începe să devină realitate acum, după ce guvernul Cioloş a iniţat un program de parteneriate de tip public-privat pentru construirea de noi spitale sau pentru modernizarea celor existente.

Guvernul Cioloş a anunţat ieri, în timpul conferinţei de presa legată de subiectul dezinfectanţilor diluaţi, că a iniţiat un program pilot de reconstrucţie a două spitale noi printr-un parteneriat public-privat. Spitalele vizate sunt ambele în Bucureşti: Spitalul de Copii Marie Curie şi Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu (de pe platforma Fundeni).

Conform unor surse guvernamentale consultate de HotNews, în noile spitale pacienţii vor beneficia de acelaşi acces la servicii medicale cum se întampla astăzi în orice alt spital public. Noile spitale publice vor funcţiona într-o clădire construită şi întreţinută de un partener privat. Acest mecanism funcţionează deja în alte state UE.

Sursa: HotNews

Ce înseamnă parteneriat public-privat? Un „investitor“ privat construieşte un spital cu bani împrumutaţi, evident, de la BEI, BERD şi diferite alte bănci, apoi Statul îi plăteşte privatului, timp de 25 – 30 de ani, câteva milioane de euro pe an, plus dobânzile aferente, pentru „administrare“.

Pacienţii sunt asiguraţi că vor plăti la fel ca şi înainte pentru serviciile medicale dar „vor avea condiţii mult mai bune“. Problema, pe care probabil cei care sunt încântaţi de acest sistem o scapă din vedere, este că Statul va plăti bani privatului tot din banii pacienţilor, achitaţi sub formă de taxe şi impozite. Deci vom plăti mai mult pentru sănătate, dar banii vor intra de data aceasta nu la bugetul de stat, ci în buzunarele firmelor private!

În opinia mea, aceste parteneriate public-privat sunt de fapt o formă mascată de privatizate a spitalelor. Argumentele aduse de oficiali, conform cărora după 30 de ani spitalele ar urma să intre în proprietatea Statului şi partenerul privat este plătit doar dacă îşi face treaba şi totul funcţionează în spital în parametrii specificaţi în contract, mă fac să râd! După 30 de ani spitalul va fi deja în situaţia de acum, adică aceea de a fi demolat şi reconstruit, iar la chestia cu plata în funcţie de „performanţele“ privatului, să ne amintim de contractul cu Bechtel şi de respectarea în general a clauzelor contractuale de către „investitorii străinii“ din România. Hai să fim serioşi!

Acum, la final, cred că aţi priceput mai bine care a fost scopul ascuns al uriaşelor manipulărilor mass-media din ultima vreme, începând cu incendiul de la Colectiv, scandalul diluanţilor HexiPharma, isteriile cu bacteriile intraspitaliceşti declanşate de Tolontan, scandalurile cu transfuziile de sânge greşite, pacienţii mâncaţi de viermi, mizeria din spitale şi multe alte asemenea campanii de propagandă. Şi acesta este abia începutul! Sistemul de sănătate trebuie privatizat total, dar bineînţeles serviciile vor fi plătite tot cu bani de la Stat şi din contribuţiile pacienţilor.

Ca să îl parafrazez pe preşedintele Klaus Werner Iohannis aş spune că „a trebuit să moară oameni, pentru ca guvernul Cioloş să poată privatiza spitale”!

O părere la “Spitale private pe bani publici

  1. gigel

    pai va mai dau un exemplu: spitalul din Patarlagele-Buzau, desfiintat fara rost de guv Boc, la presiunea unor politicieni locali liberali si care a fost dat GRATUIT fundatiei Sf Sava, condusa de sarlatanul popa milea mihail, care l-a transformat in spital privat si in azil de batrani privat, avand in spate 2 asa-zisi oameni de afaceri din Buzau, finii coruptului primar boscodeala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge