Propaganda mincinoasă cu asistaţii social

By | 27 iunie, 2018

Se mănâncă mult rahat tefelist în România pe tema asistaţilor social. Se spune că sunt votanţii PSD şi că ar fi în jur de 6,5 milioane, dar asta e o propaganddă împuţită de pe vremea lui Băsescu.

România, în raport cu nivelul european, are unul din cele mai scăzute grade de asistenţă socială şi ajutoare sociale. Pe lângă România, Germania, Franţa sau Marea Britanie sunt state socialiste.

Iar în ceea ce priveşte numărul de asistaţi social, adică, persoanele apte de muncă, ce beneficiază de venitul minim garantat, acesta este de aproape 250.000 de persoane, nu 6,5 milioane aşa cum spun propagandiştii. În cei 6,5 milioane sunt incluşi şi pensionarii, cei cu dizabilităţi, copiii care primesc alocaţie, şomerii, aceste categorii nefiind asistaţi, ci beneficiari de drepturi.

Venitul minim garantat a fost anul trecut de 142 de lei pentru o persoană singură, 255 de lei pentru o familie formată din două persoane, 357 de lei pentru familiile formate din trei persoane, 442 de lei pentru familia cu patru persoane, 527 de lei pentru familia cu cinci persoane și suma crește cu câte 37 de lei pentru fiecare persoană peste numărul de cinci persoane. Deci mizilic pe lângă alte ţări europene.

O părere la “Propaganda mincinoasă cu asistaţii social

  1. Rovana Plumb

    In spatele acestei propagande mincinoase se afla tentativele de patroni, disperati ca nu-si mai pot permite slugi si ca nu mai pot fura banii angajatilor. De la 250.000 de persoane pana la 6,5 milioane e o diferenta de la cer la pamant. Tara asta nu a fost distrusa economic de politicieni, ci de tentativele de patroni care au beneficiat de-a lungul timpului de tot felul de facilitati, de scutiri de impozite, reduceri de TVA, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge