Dumnezeu îi ucide doar pe cei care cred în El?

By | 29 iulie, 2018
Distribuie prietenilor!

După gravele incendii care au avut loc în Grecia mulţi creştini ultra ortodocşi au împânzit reţeaua Facebook cu imagini, status-uri şi comentarii în care susţin că grecii au fost pedepsiţi de Dumnezeu pentru că acum 2 ani şi jumătate în ţara lor au fost legalizate căsătoriile între homosexuali.

Dacă ar fi să dăm crezare acestei teorii, aceasta înseamnă că Dumnezeu îi pedepseşte şi îi ucide doar pe cei care cred în El, adică pe ortodocşi. Să presupunem că e adevărat că grecii au fost pedepsiţi. Dar de ce doar acei 83 de oameni care au murit arşi de vii, mulţi dintre ei având pereţii casei plini cu icoane? De ce ei şi nu politicienii corupţi, finanţaţi de George Soroş, care au adoptat la comandă externă o lege care contravine voinţei şi tradiţiilor poporului?

Decât să ucidă câteva zeci de ortodocşi, nu mai bine urgia focului era abătută asupra sediului Guvernului sau Parlmentului, pline de politicieni atei care şi-au trădat poporul?!

Pe de altă parte, George Soroş, care este autorul moral al multor nelegiuiri din lumea asta şi care a declarat într-un interviu din 1998 că nu crede în Dumnezeu şi că Dumnezeu este o creaţie a oamenilor, nu are nicio problemă! Poate să facă rău în continuare, poate sacrifica bebeluşi în ritualuri satanice, poate umbla cu femei cu 60 de ani mai tinere decât el ş.a.m.d.

În Rusia, la începutul secolului trecut, bolşevicii atei au masacrat peste 20 de milioane de creştini ortodocşi, dar Dumnezeu nu a trimis nicio nenorocire pe capul comuniştilor, care au instaurat necredinţa ca religie de stat.

Sau să luăm cazul României! În decembrie 1989 mulţi dintre tinerii care au stat în genunchi în Piaţa Universităţii şi au spus Tatăl Nostru, au murit împuşcaţi, în vreme ce Ion Iliescu, ateu şi liber cugetător autodeclarat, trăieşte bine-mersi şi azi la cei 88 de ani ai săi.

Se mai spune că Dumnezeu îi pedepseşte pe ţăranii români cu inundaţii şi pesta porcină, dar faţă de politicienii vânduţi şi trădători care trăiesc în palate luxoase se pare că nu are nimic împotrivă.

Nici nu mai vorbesc de satanişti practicanţi precum alde Rothschild, Rockefeller, Kissinger, ca să numesc doar câţiva, care au ajuns la vârste venerabile, stăpânesc toate bogăţiile şi tot ce mişcă pe planetă şi continuă să facă rău, deşi sunt cauza morţii a milioane de oameni în toată lumea şi a sclaviei altor câteva miliarde.

Acest mod de a gândi nu mi se pare corect, deoarece proliferează răul în lume şi face ca binele să fie neputincios. Pentru că, în timp ce ticăloşii ucid, distrug şi pângăresc totul pe Pământ, devenind tot mai puternici şi invincibili, creştinul ortodox stă şi se roagă şi spune că „asta e voia Domnului“.

Dar ce ne facem dacă nu asta e voia Domnului? Dacă de două mii şi ceva de ani, noi creştinii ne punem în postura de victime şi de fapt ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi este să luăm atitudine şi să dăm de pământ cu nenorociţii şi asupritorii acestei lumi?

Aţi văzut undeva în Vechiul Testament că Dumnezeu îi ucide pe evrei şi le porunceşte să se plece în faţa duşmanilor? Nu îi îndeamnă El să îşi nimicească duşmanii şi îi ajută de fiecare dată când sunt la greu? Nu a trimis Dumnezeu egiptenilor molime, lăcuste, boaşte şi şerpi atunci când nu au vrut să îi lase pe evrei să plece din robie? Nu a despărţit El Marea Roşie în două ca să lase cale liberă lui Moise şi poporului său şi a unit apoi apele la loc, înecând armata egipteană? De ce atunci Dumnezeu era aşa şi acum, cu noi creştinii, ar fi altfel?

3 păreri la “Dumnezeu îi ucide doar pe cei care cred în El?

  1. Suhan Catalin

    Punct ochit, punct lovit. Asta e mentalitatea pe care trebuie sa o aiba un crestin, dar cumva realitatea este alta. Nu stiu de unde pleaca toata atitudinea asta: biserica, lipsa de educatie (cati au citit biblia si au inteles ce zice acolo in mare parte?), manipularea de pe TV…

  2. Maria

    Exact! se promoveaza (din interes, evident) mentalitatea de victima/sclav, care tace, inghite si se roaga, nefacand nimic insa sa schimbe situatia! daca ai un ghimpe in deget, il scoti, nu te rogi sa l scoata Dzeu! 🙂

    „Crestin” nu ar trebui sa fie echivalent cu „cretin”, desi, de multe ori, e …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge