Oamenii sunt dresați să reacționeze

By | 23 noiembrie, 2018
Distribuie prietenilor!

V-ați gândit vreodată de ce Elitelor le este atât de ușor să manipuleze și să controleze masele populare și opinia publică? Acest lucru este ușor de făcut pentru că oamenii sunt dresați să reacționeze în loc să gândească. Comportamentul și opiniile indivizilor sunt controlate prin inducerea de reacții și emoții, având în acest scop, ca instrumente principale, mass-media.

Ați observat că în ultimul timp mai toate știrile încep cu ”vă avertizăm că urmează imagini cu puternic impact emoțional”?! Dacă urmărești ”știrile de la ora 5”, detașat și cu capacitate de discernământ, rămâi cu impresia că scopul lor principal nu este să te informeze, ci să îți provoace emoții puternice, în majoritate negative.

Atunci când omul reacționează emoțional și este învățat să facă asta din postura de consumator de informație, el încetează să mai fie om, trasformându-se într-un automat, care doar răspunde la comenzi asemeni unui robot sau program de calculator. Astfel, cei care controlează fluxul de informații, controlează și comportamentele și opiniile publicului receptor.

Drept dovadă că așa stau lucrurile stă numărul uriaș de like-uri și distribuiri la clipurile și postările de pe Facebook care declanșează reacții emoționale (pisicuțe, cățeluși și alte animăluțe drăgălașe, copii năzdrăvani, accidente, căzături, întâmplări bizare, articole care incită la ură, teamă și indignare față de anumite persoane, grupuri, situații etc.), în vreme ce postările care conțin informații valoroase, utile, despre lucruri inteligente sau puțin cunoscute, aproape că trec neobservate.

În concluzie, dacă nu doriți să deveniți marionetele altora, atunci când întâlniți o postare, un articol, un clip șocant etc. nu reacționați și nu vă lăsați duși de valul emoțiilor! Luați o pauză, trageți aer în piept și încercați să gândiți… În primul rând verificați dacă informația este reală și corect prezentată. Și chiar dacă este reală, nu există niciun motiv să vă schimbați starea de spirit, să vă transformați în sclavii emoțiilor și sub presiunea impulsului de moment să dați informația mai departe contaminându-i și pe alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge