Ce înseamnă după chipul și asemănarea Lui Dumnezeu

By | 26 martie, 2019
Distribuie prietenilor!

Credincioșii naivi ar putea crede prin faptul că noi oamenii am fost creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, că Dumnezeu are chip de om, posedând cap, mâini, picioare, trup și sex bărbătesc. De fapt, chipul și asemănarea Lui Dumnezeu se referă la Sfânta Treime – Tatăl, Fiul și Sfântul Duh – care este reflectată în Creație prin Informație, Materie și Energie și în ființa umană prin Minte, Trup și Suflet.

Mintea Divină (Informația) a dat naștere Creației (Materia) și a modelat-o prin intermediul Duhului Sfânt (Energia). Tot la fel mintea omului acționează asupra trupului și mediului prin intermediul sufletului.

De aceea pentru a fi în armonie perfectă cu Dumnezeu și cu Creația trebuie să dăm atenție egală acestor trei aspecte și să ne dezvoltăm deopotrivă mintea, trupul și sufletul. Dacă există un dezechilibru între acestea, atunci apar și problemele în viața noastră.

Sfinții pun cel mai mare accent pe suflet și uită de minte și trup. De aceea suferă foarte mult, au probleme cu sănătatea și le este greu să transmită mesajele primite de la Dumnezeu către oameni.

Intelectualii pun prea mult accent pe minte și uită de suflet și trup, devenind niște roboți fără suflet, fără empatie și compasiune pentru cei din jur, incapabili să pătrundă tainele Lui Dumnezeu.

Iar materialiștii pun accent doar pe trup și pe plăceri, uitând de suflet și de minte, devenind astfel niște brute ignorante și egoiste.

Pentru a fi o ființă desăvârșită, după chipul și asemănarea Sfintei Treimi, trebuie să ne îngrijim de toate cele trei aspecte divine, fără însă a cădea în păcatul iubirii de sine.

Echilibrul și legătura între minte și trup sunt date de suflet, pe care nu l-am pierdut după căderea din Rai și care ne poate aduce din nou în legătură cu Dumnezeu și cu Creația. Pentru aceasta trebuie să practicăm mereu Rugăciunea Inimii, prin care se realizează armonia între gânduri, sentimente și fapte.

Diavolul, prin cădere, a pierdut puterea Duhului Sfânt și legătura cu Sfânta Treime, de aceea el, fiind doar Minte (Informație) și neavând trup, nu poate acționa în Creație decât prin intermediul omului și atributelor sale. Deci puterea sa stă doar în slăbiciunea umană. De aceea este complet greșit să te temi de diavol și de puterea lui. Așa că, fii mai bine creștin cu frică de Dumnezeu, decât păgân cu frică de diavol!

6 păreri la “Ce înseamnă după chipul și asemănarea Lui Dumnezeu

  1. Maria

    Motivatia ar putea fi ca exista oameni care urmaresc postarile, chiar daca nu se manifesta decat rareori sau deloc si care le aprecieaza…

    Multa sanatate si la cat mai multe articole (cand se poate)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge