De ce cred că povestea fetei omorâte la Caracal este o făcătură

By | 29 iulie, 2019
Distribuie prietenilor!

Atât timp cât nimeni nu a fost martor direct la ceea ce s-a întâmplat, nu se poate spune cu certitudine dacă este vorba de un caz real sau de o regie, acest lucru putând fi stabilit numai după o anchetă corectă, profesionistă și sinceră.

Putem însă analiza informațiile publice și sesiza consistența acestora în ceea ce privește logica. Și din acest punct de vedere există numeroase nepotriviri, care arată că povestea ar putea fi fabricată, însă nu foarte inteligent.

În primul rând este evident că presa caută să facă multă vâlvă în jurul acestui caz, mai mult ca în altele de acest gen și vrea să creeze o emoție puternică și o REACȚIE din partea opiniei publice.

Pe baza informațiilor pe care le-am analizat, am alcătuit o scurtă listă de nepotriviri și inconsistențe în această poveste:

1. De când a început mediatizarea cazului, s-a spus că fata a fost ucisă în chinuri. Problema e că, atât timp cât nu a fost găsit un cadavru sau rămășițe ale acestuia, nu se poate vorbi despre o crimă, ci doar cel mult o dispariție. Până la ora actuală nu a fost găsit cadavrul, iar despre presupusele rămășițe, nu se poate spune nici măcar dacă sunt umane. Mai nou a apărut informația conform căreia cadavrul ar fi fost aruncat în Olt.

2. Președintele Iohannis s-a grăbit să ceară în cadrul CSAT o anchetă pe tema siguranței naționale. În ultimele săptămâni în România au mai fost câteva cazuri cel puțin la fel de grave ca acesta. Să ne amintim doar de nebunul drogat din Timiș, care a omorât două persoane și a băgat în spital alte trei. Atunci preșdintele nu a mai cerut o anchetă! De ce o cere acum și de ce pe tema siguranței naționale? Cum este pusă în pericol siguranța națională?

3. De la primele ore ale începerii mediatizării, pe ecran au apărut o serie de personaje dubioase, despre se care presupune că ar avea legătură cu serviciile și cu statul paralel și care au cerut măsuri legislative, demisii și alte lucruri menite să stârnească emoție și aprobare în rândul opiniei publice. Ciudat este și faptul că Alexandra, fata care se presupune că ar fi fost ucisă, este nepoata lui Alexandru Cumpănașu, de asemenea un personaj controversat, care realiza emisiuni la Realitatea TV și conduce două ONG-uri finațate de Stat via Ministerul de Interne și prin fonduri europene și care a militat în mai multe rânduri pentru legile ”Big Brother”.

4. S-a spus că poliția a stat la poarta presupusului criminal până la ora 6 dimineața, deoarece un procuror le-a ordonat să nu acționeze și că în acest timp au auzit strigătele fetei, concluzia fiind că, dacă ar fi acționat fata ar fi fost salvată. Presupunem că polițiștii nu aveau voie să pătrundă pe proprietatea suspectului până la ora 6, dar cine i-a împiedicat să bată la poartă și să strige ”Poliția”? Dacă ar fi făcut asta nu ar fi descurajat criminalul să mai acționeze? Cât de psihopat trebuie să fi fost acesta, astfel încât, cu poliția la poartă, să o ucidă, să o tranșeze și să o ardă pe fată? Nu ar fi fost mai logic să renunțe la crimă?

5. Un alt semn de întrebare este ridicat de faptul că polițiștii s-au postat la poarta suspectului și au stat acolo, în condițiile în care nu se știa dacă fata este acolo. Atât timp cât STS nu a reușit să localizeze apelul, nu era mai logic ca polițiștii să ”perie” aria indicată și să intre din casă în casă?! Cine le-a spus că fata este acolo?

6. S-a spus că în curtea locuinței în care s-a comis crima s-au găsit resturi umane calcinate și o serie de obiecte de îmbrăcăminte și o brățară care ar fi aparținut victimei. Deci presupusul criminal a fost suficient de abil pentru a arde un cadavru astfel încât să nu mai poată fi recunoscut, dar nu i-a dat prin cap să ardă și hainele și să scape de brățară???

7. De unde s-a aflat că fata a venit la Caracal cu o mașină de ocazie? Asta înseamnă că cineva a văzut cum Alexandra s-a urcat în mașina lui Gheorghe Dincă și poate idientifica mașina acestuia. Cine este acea persoană și cum au aflat informațiile Poliția și presa?

8. Inițial se spunea că fata a fost omorâtă în timp ce polițiștii erau la poartă, dar pe urmă s-a publicat faptul că aceasta a fost omorâtă în jurul orei 12 AM, imediat după ultimul apel telefonic la 112.

Mai sunt multe de spus, dar mă opresc aici.

Iată ce cred eu despre acest caz!

Este posibil ca acest individ, Gheorghe Dincă, să fi fost implicat în afaceri necurate, legate de prostituție și trafic de persoane și să fie de mai mult timp în vizorul poliției.

Pe numele lui Gheorghe Dincă există o sesizare pentru trafic de persoane. Dosarul este înregistrat la DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Bărbatul ar fi făcut parte dintr-o reţea care furniza „fete” soldaţilor americani de la Deveselu, conform gazetanoua.ro.

Sursa

De asemenea, este posibil ca, în urma negocierilor cu organele de anchetă să fi acceptat să mărturisească că el este autorul crimelor.

Fata, poate a fost omorâtă sau poate a plecat bine-mersi în străinătate, pentru a i se pierde urma.

Acum vine, firește, întrebarea, pentru ce toată această înscenare, în caz că avem de-a face cu o înscenare?

Motivele sunt, mai mult ca sigur, războiul permanent între Statul Paralel și guvernarea PSD-ALDE. Pe modelul Problemă – > Reacție – > Soluție se dorește convingerea opiniei publice că este urgent necesar:

1. Mărirea bugetului alocat STS și serviciilor, pentru că, ce poate fi mai important decât ”siguranța națională”? Poate ați observat că s-a repetat mereu că STS are un soft învechit și ineficient și are pe calculatoare instalat anticul Windows XP. Și iată consecința:

Liderii ALDE sunt nemulţumiţi că Executivul vrea să reducă bugetele alocate Transporturilor, Educaţiei şi Sănătăţii, dar şi banii alocaţi investiţiilor. În schimb, bani mai mulţi, aproximativ un miliard de lei, ar primi serviciile secrete – STS, SRI şi SIE, potrivit ALDE.

Sursa

2. Anularea modificărilor la legile justiției făcute de guvernarea PSD-ALDE, care ar proteja infractorii și ar afecta ”siguranța cetățeanului”.

Președintele Klaus Iohannis transmite printr-un comunicat de presă că decizia pronunțată astăzi de către Curtea Constituțională sancționează, pentru a doua oară, demersul legislativ al coaliției PSD-ALDE.

„Această soluție arată, o dată în plus, că modificările aduse legislației penale de către coaliția de guvernare sunt nocive și contrare Legii fundamentale”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

El mai spune că modificările, „adoptate de Parlament în numai câteva săptămâni, fără nicio fundamentare sau consultare cu sistemul judiciar și societatea civilă, modificările asupra legislației penale au avut un singur scop: protejarea infractorilor în detrimentul persoanelor vătămate, elaborarea unui întreg set de proceduri menite să slăbească statul și să încurajeze fenomenul infracțional”.

În acest sens, șeful statului solicită coaliției PSD-ALDE să abandoneze „pretinsa reformă în domeniul penal” și cere Parlamentului să respingă în totalitate modificările aduse legislației penale și să revină asupra schimbărilor toxice operate deja în legile justiției, care s-au dovedit „adevărate atentate la adresa siguranței cetățeanului”.

Sursa

PS: Se pare că există o bătălie între companii străine pentru încheierea unui contract de modernizare a STS.

Citiți aici!

3 păreri la “De ce cred că povestea fetei omorâte la Caracal este o făcătură

  1. Pingback: De ce cred că povestea fetei omorâte la Caracal este o făcătură |

  2. Ioan C.

    Sunt mult mai multe inadvertente decat cele expuse, telefonul si acea discutie cu 112… . Daca i s-ar face o regresie hipnotica lui Cumpanasu, s-ar afla toate detaliile acestui circ initiat in zona statului paralel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge