Gestionarea „pandemiei” Covid în Suedia

By | 9 octombrie, 2020
Distribuie prietenilor!

Pentru TOȚI cei care sunt obiectivi și au curajul să gândească, dincolo de interesele politice!

Clarificarea aspectelor legate de PANDEMIA DE CORONAVIRUS venite din Suedia.

Încep prin a vă prezenta pe epidemiologul șef al Suediei, ANDERS TEGNELL, omul care a provocat comentarii, în toată lumea, din cauza modului în care a acționat în această criză.

Anders Tegnell este un expert care a lucrat împotriva Ebola, în Zair și împotriva epidemiilor, în Laos. A învățat cum influențează o pandemie societatea și cum trebuie acționat ca să se limiteze consecințele. Timp de 20 de ani a participat alături de virusologi din toate țările pentru a pune la punct un plan de acțiune în caz de pandemie. Acest plan prevedea MĂSURI GRADUALE, în funcție de condițiile locale și de modul în care evoluează epidemia.

Specialiștii au tras niște concluzii clare bazate pe experiență:

  • toate epidemiile provoacă pierderi omenești, cu precădere, printre persoanele cu imunitate scăzută.
  • nici o epidemie nu se încheie fără o imunizare de masă.
  • măsurile trebuie luate gradual, în funcție de situația locală și evoluția epidemiei.
  • nu se poate lupta eficient fără COLABORAREA BENEVOLĂ ȘI CONȘTIENTĂ a oamenilor obținută prin informarea corectă și evitarea provocării panicii.
  • măsurile represive, gen carantină, au efect negativ, atât asupra oamenilor, cât și asupra situației economice și trebuie evitate!

Anders Tegnell, în interviul pe care l-a dat, a recunoscut că a rămas surprins să constate că specialiștii nu au fost luați în considerare și, politicienii au stabilit măsurile ce trebuie aplicate. Așa s-a trezit că doar el a urmat recomandările la care s-a lucrat timp de 20 de ani, iar politicienii suedezi i-au acordat toată încrederea. S-a ajuns la situația în care au apărut atacuri, atât din interior, cât și din exterior și a fost supus la presiuni uriașe pentru a urma exemplul celorlalte țări. S-a mers până la AMENINȚAREA CU MOARTEA pentru el și familia lui și a cerut protecția poliției. Dar nu a cedat! De ce?

Anders Tegnell a înțeles că epidemia este gravă, dar nu în măsura în care să impună măsuri severe. A analizat cu calm evoluția, a văzut că persoanele vulnerabile sunt cele în vârstă, cu boli multiple și instituționalizate și a luat măsuri pentru a micșora consecințele. El a explicat că numărul mare de decese din primele trei luni s-a datorat unor deficiențe cumulate în ani de zile, în care statul nu a dat atenție acestui sector. Personal puțin, slab pregătit și insuficiente dotări. Aceste deficiențe au fost remediate rapid, dar au provocat multe decese. Nu doar Suedia a fost în această situație cu casele de bătrâni, dar ea a fost arătată cu degetul pentru a se crea presiune pe decidenți.

Anders Tegnell a explicat că nu era normal să se ia măsuri pentru întreaga populație, pentru o problemă punctuală și de aceea nu a impus reguli, ci a venit doar cu recomandări:

  • distanțarea socială,
  • igiena riguroasă și
  • evitarea grupurilor mai mari de 50 de persoane,
  • munca de acasă,
  • izolarea la domiciliu dacă ai simptome.

Masca nu a considerat-o necesară, deoarece ea nu protejază omul sănătos, nu poate fi folosită corect și devine focar de infecție.

Carantina nici nu a intrat în discuție, deoarece ea ar fi provocat mai multe victime prin scăderea imunității, prin provoacarea de boli psihice și frustrare și ar fi dus la oprirea activităților economice, cu efecte grave pe termen lung.

Anders Tegnell a ales să ceară colaborarea conștientă a populației pe care a informat-o zilnic, cu calm, despre evoluția epidemiei. Niciodată nu s-a făcut referire la “virusul ucigaș”, la moartea în chinuri prin sufocare sau la sechele care îți fac restul vieții un chin. Din contră, toate intervențiile au fost pentru crearea unui climat de încredere, calm și siguranță. Viața a continuat să se desfășoare normal.

  • Copiii au mers la grădinițe și la școală,
  • restaurantele și barurile au rămas deschise,
  • mijloacele de transport au funcționat normal,
  • magazinele au funcționat normal,
  • lumea a mers la serviciu.

Nimeni nu a fost amenințat, nimeni nu a fost considerat criminal în serie. Nici nu s-a pus problema ca asimptomaticii să fie internați. Ba mai mult, la formele ușoare și medii nu a fost considerată necesară internarea.
S-a mers pe un număr mare de teste pentru a vedea gradul de infectare și numărul de îmbolnăviri. S-a ajuns repede la stabilirea unui tratament corect și mortalitatea a scăzut rapid de la 34% în luna martie și aprilie, la 4% în iunie, iar acum este sub 0,1%. Numărul total al celor ajunși la ATI este de 2.400 în 5 luni, iar de peste 10 zile nu se mai internează nimeni la ATI, cu simptome de covid!

Toate aceste măsuri au făcut ca viața să se desfășoare aproape de normal, lucru apreciat de suedezi care îl consideră pe Anders Tegnell un erou. De la amenințări cu moartea s-a ajuns să primească buchete de flori în cantități la care florăriile nu mai fac față și l-au rugat să accepte să le primească eșalonat! Politica lui Anders Tegnell a dat roade, Suedia fiind, alături de Belarus, singurele state din Europa în care epidemia se stinge treptat.

MULȚUMIM ANDERS TEGNELL pentru profesionalism, putere de caracter și curaj.
Articol de: Emil Ștefan Ghibu

Anders Tegnell – Nils Anders Tegnell (born 17 April 1956)[1] is a Swedish physician specialising in Infectious disease and civil…

Sursa: Facebook

2 păreri la “Gestionarea „pandemiei” Covid în Suedia

  1. Dana

    Suedia e gata mesmerizata, chiar nu avea nevoie de presiuni suplimentare pt a inocula ideea de vaccinare ca marea salvare. Nu de mult s.au inghesuit la cip.uit, in scopuri de siguranta personala sporita, desigur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge