De fapt la ce folosește vaccinarea?

By | 12 aprilie, 2021
Distribuie prietenilor!

Se încearcă pe toate canalele propagandistice acreditarea ideii că vaccinarea este un act de responsabilitate socială, mai exact, ideea că nu ne vaccinăm doar în folosul nostru, ci mai ales pentru a-i proteja pe ceilalți.

A mai apărut o știre manipulatoare care susține în mod fals faptul că la CEDO ar fi fost emisă o declarație care susține că „într-o societate democratică vaccinarea este necesară”, sugerându-se astfel introducerea vaccinării obligatorii.

Presupunând că știrea este corectă, ideea vaccinării obligatorii nu poate fi democratică, pentru simplul motiv că vaccinurile nu sunt infailibile; pe lângă faptul că eficiența lor este cu mult sub 100%, au și multe reacții adverse, care pentru o bună parte din cei vaccinați echivalează cu condamnarea la moarte sau debilitate pe viață. Și sub nicio formă o crimă nu poate fi justificată, nici măcar în numele democrației. Plus de asta vaccinurile pentru Covid-19, făcute pe repede înainte sunt încă în fază experimentală!

Revenind la problema vaccinării ca responsabilitate socială și împărțirea societății în cetățeni-model, vaccinați și cetățeni-problemă, nevaccinați, dacă analizăm lucrurile rațional, observăm unele fracturi de logică și contradicții tipice în cazul propagandei și manipulării.

Ni s-a spus de la bun început, de către specialiști, că vaccinarea nu împiedică răspândirea virusului și de aceea trebuie să purtăm mască și să păstrăm distanțarea socială în continuare, deci practic nu există nicio diferență între a sta în preajma unei persoane vaccinate și a uneia nevaccinate.

Pe de altă parte, dacă vaccinurile sunt atât de eficiente, precum am fost asigurați, cei vaccinați sunt protejați și nu au de ce să își facă griji legate de prezența celor nevaccinați.

În concluzie, avem două posibilități: fie vaccinurile sunt eficiente și cei nevaccinați nu au nicio responsabilitate față de care s-au vaccinat, aceștia fiind în siguranță, fie vaccinurile nu au efect și trebuie continuate restricțiile de până acum. Și dacă nici nu împiedică răspândirea virusului, se pune întrebarea: LA CE FOLOSEȘTE VACCINAREA???

11 păreri la “De fapt la ce folosește vaccinarea?

  1. Xaeus

    Ar trebui sa sapam un pic mai mult la faza cu CEDO. O decizie de categoria asta poate insemna sfarsitul dreptului de a alege. Se poate folosi ca precedent.
    Daca a fost o propadanga facuta de sistem e bine. Dar daca CEDO a tradat….am pus-o grav rau.

  2. Dragos

    Guvernul zice ca dacă te vaccinezi, e posibil sa iei virusul DAR sa faci o forma mai ușoară a bolii…adică nu dai colțul. Asta e argumentul lor în sprijinul vaccinării.

  3. Dan Tănăsescu Post author

    @Xaeus: Decizia CEDO se referea la legislația din Cehia, unde vaccinarea este obligatorie pentru copii, dar propagandiștii au generalizat spunând că este valabilă pentru toate statele și pentru toate vârstele.

  4. Dan Tănăsescu Post author

    @Dragos: Știu ce zice Guvernul, dar dacă 80% din cetățeni sunt asimptomatici și doar 0,1% fac forme grave, despre ce formă gravă a răcelii vorbim și de ce trebuie să se vaccineze toată populația?

  5. ioanca

    Pentru că nu le plac oameni ca tine, ca mine și ca alții care pun întrebări deranjante, știu că știi, dar pentru a se instaura noua ordine, este nevoie de oameni proști, manipulabili; cam cum sunt guvernele astea din ziua de azi, deci gândirea ta, adn-ul tău trebuie modificate pentru a putea deveni un sclav ascultător și docil; https://danielvla.wordpress.com/2021/04/24/16785/ , nu are absolut nici o legătură cu virusul acesta holografic, trebuiești vaccinat și cu asta basta.

  6. Xaeus

    @ioanca – pai poate ajungem la selectie naturala. Cine nu e in stare sa gandeasca, o sa crape printre primii. Nu mi se pare nimic anormal.
    Pana acum s-a sustinut artificial eliminarea selectiilor naturale si specia umana a ajuns praf. E timpul de revenire la ce trebuie: supravietuirea celor puternici, iar tura asta vor supravitui cei care pot gandi (selectia nu mai e pe baza de muschi, e pe baza de creier).

  7. Dan Tănăsescu Post author

    Selecția naturală se referă la specii, nu la indivizii dintr-o specie, dar teoria lui Darwin este interpretată greșit, fapt ce a dus la multe orori de-a lungul istoriei.

  8. Xaeus

    Oricum i-am zice, selectie generica de exemplu, tot acolo ajungem. Omul nu mai evolueaza, ci din contra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge