FMI vrea să taie drepturile pensionarilor din Irlanda

By | 5 martie, 2012
Distribuie prietenilor!

Printre condiţiile impuse de FMI guvernului irlandez, după acordarea unei noi tranşe de împrumut în valoare de 3,2 miliarde de euro, se numără şi aceea de a reduce din drepturile pensionarilor, aceasta implicând tăieri de pensii, călătorii gratuite şi carduri de sănătate.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) are acum în vizor pensionarii, deoarece consideră că aceştia au scăpat în mare măsură de efectele austerităţii.

Importantul nostru furnizor de ajutor financiar a spus guvernului să urmărească economisirea de bani prin renunţarea la unele ajutoare sociale pentru persoanele în vârstă.

Acesta avertizează că aceste beneficii sunt inutile, deoarece de acestea beneficiază bogaţi şi săraci deopotrivă.

Printre sistemele de ajutor se numără abonamentele reduse la energie electrică, gaze şi televiziune, la care se adaugă permisele gratuite de călătorie şi cardurile medicale.

Sursa: Independent.ie

Vă sună cunoscut scenariul? Mai ţineţi minte cu câtă furie au fost loviţi pensionarii de măsurile de austeritate în România? De ura cu care Băsescu îi numea pe vârstnici „cancerul societăţii”? Şi cum, sub pretextul „pensiilor nesimţite” de care ar beneficia câţiva „bogaţi” se propuneau la nivel de guvern tăieri pentru toţi pensionarii, indiferent de venit?

9 păreri la “FMI vrea să taie drepturile pensionarilor din Irlanda

  1. ChavaLito^

    sunt sigur de asta,defapt se folosesc de propaganda pentru a’i corupe si accepta mizeriile astea de tratate,uitate la elvetia norvegia islanda … tariile astea care nu au nicio „intelegere” de genu asta, niciuna dintre ele nu prea are treaba cu criza sau cu mici probleme si datorii mici sau chiar deloc (islanda) dupa ce au declarat falimentul
    ChavaLito^´s last blog post ..Moldovă dragă, stai nițel!

  2. Alex

    „Vă sună cunoscut scenariul? Mai ţineţi minte cu câtă furie au fost loviţi pensionarii de măsurile de austeritate în România? De ura cu care Băsescu îi numea pe vârstnici „cancerul societăţii”?”-Acum vezi ca de fapt baselu nu reprezinta nici fosta securitate si reductibil la asta, nici vreo psihoza, si reductibil la asta, ci directivele sistemului global. Schimbam baselu cu alt basel, si raman UE, NATO, FMI. Nici un tradator, nici un corupt si nici un vandut nu va vorbi despre cele 3 instante mai sus amintite.
    Democratia s-a ajuns la a fi rezumata la principiul: alegem intre sacrificati reciclabili si sacrificati (inca)nereciclabili.

  3. Vasile

    Tigrul irlandez a devenit o pisicuta mica de tot. Ca unul care traiesc si muncesc de 13 ani in Irlanda, am vazut, experimentat si auzit multe.

    Experienta FMI in Irlanda este diferita de cea din Romania, pentru ca aici totusi avem o economie, turism, educatie, suntem putini – putin peste 4 milioane; Problema cea mai mare o reprezinta garantiile bancare din anul 2008 si somajul de 14%. Emigrarea tinerilor este in plin avant.
    Cei ramasi lupta cu viata tot mai grea.

    Ceea ce FMI va vrea sa faca nu se va realiza asa usor. Aici irlandezi mai au curajul sa voteze NU la referendumurile tratelor europene sau sa obtina beneficii in favoarea lor daca li se cere un not vot – si va fi unul nou pentru ratificarea Tratatului Financiar Compact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge