Nu, nu am să vorbesc despre Traian Băsescu, care, de când e preşedinte, calcă zilnic democraţia şi Constituţia în picioare! Plus de asta, personal nu cred că democraţia este altceva decât un concept şi o utopie. Totuşi, de dragul integrităţii şi al respectării principiilor, orice politician ar trebui să respecte, măcar la nivel declarativ, “idealurile democraţiei”.
Astăzi, la emisiunea „După 20 de ani” de la Pro TV a fost invitat primarul Constanţei Radu Mazăre. Sincer nu-l simpatizez deloc pe domnul primar, în special datorită atitudinii sale publice extravagante şi sfidătoare, nepotrivită chiar şi pentru un om de afaceri, deci cu atât mai puţin pentru un funcţionar public.
Nu am văzut emisiunea, dar am citit prin presă că domnul Mazăre a declarat la un moment dat că, „dacă avea pe mână banii pe care i-a gestionat Elena Udrea nu mai pleca de la putere 30 de ani”. Această afirmaţie îi face un mare deserviciu atât sieşi, cât şi grupării politice din care face parte.
Oare cum poţi rămâne la putere altfel decât pe baza voturilor electoratului? Deci, cum ar putea domnul Mazăre să rămână la putere 30 de ani cu banii Elenei Udrea? Cumpărând alegătorii, corupând instituţiile statului, sau instaurând o dictatură personală, ca în statele sud-americane, pe care domnia sa le vizitează în vacanţe exotice?!
Un alt politician care faultează grav democraţia este Ioan Oltean. Acesta a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că este „aproape certitudine” că premierul Mihai Răzvan Ungureanu îi va urma lui Traian Băsescu la Preşedinţie, după ce mandatul acestuia se va încheia.
Întrebat dacă Mihai Răzvan Ungureanu ar putea să-l înlocuiască pe preşedintele Traian Băsescu, Oltean a răspuns: „Atunci când mandatul preşedintelui Traian Băsescu se va epuiza, există această aproape certitudine”.
Sursa: Gândul
Iarăşi întreb: cum poate ajunge cineva într-o poziţie înaltă de conducere , în stat, fără sprijinul electoratului? Cum crede domnul Oltean că va ajunge MRU succesorului lui Băsescu la funcţia de preşedinte? Cumva va fi impus cu forţa, sau prin alte mijloace, de partidul domniei sale, de este convins că acest lucru este „aproape certitudine”?! Căci, având în vedere că domnul Ungureanu nici nu este bine format ca politician, cu atât mai puţin ca viitor candidat la funcţia de preşedinte al ţării (nici măcar nu a început campania electorală, pentru alegerile prezidenţiale). Pe ce informaţii, legate de voinţa viitoare a electoratului se bazează vice-preşedintele PDL când afirmă că este aproape o certitudine că MRU va fi preşedinte?
Avem deci doi politicieni, unul din opoziţie, celălalt de la putere şi nici unul dintre ei nu dă doi bani pe democraţie!