Guvernul Ponta nu este încă validat, dar intoxicările portocalii au început deja

By | 3 mai, 2012
Distribuie prietenilor!

Chiar de 1 Mai, „Evenimentul Zilei” publica un articol de propagandă în care sugera că Victor Ponta, premierul abia desemnat, ar intenţiona să anuleze programul de investiţii al MDRT, pentru a plăti pensiile şi salariile majorate ale bugetarilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, spune că a aflat în premieră de la Victor Ponta, prim-ministru desemnat, „prima măsură pe care o ia guvernul USL”: anularea investiţiilor pentru a se creşte pensiile şi salariile, în trei tranşe, până la 1 septembrie. Totul, pentru câştigarea alegerilor locale şi generale.

Imediat, o avalanşă de postaci portocalii spumegau de furie în comentarii, indignaţi de obrăznicia şi populismul lui Ponta aflat în fruntea „comuniştilor” de la USL, care, ca nişte comunişti ce sunt, taie bani de la investiţii, stopând dezvoltatea economică şi crearea de locuri de muncă, pentru a plăti pensii şi salarii.

Lovitura fusese plănuită dinainte probabil, deoarece chiar Traian Băsescu făcuse presiune pe acest subiect, în discursul prilejuit de desemnarea ca premier a lui Victor Ponta, când repetase de mai multe ori, sub formă de rugăminte, necesitatea absolută de a reîntregi salariile bugetarilor şi rezolvarea problemei cu reţinerea abuzivă a contribuţiei la sănătate în cazul pensionarilor.

Iată însă că din ziarul „Curentul” aflăm că acest fond de investiţii nu există de fapt fiind vorba doar de deconturi pe care statul le va face de-a lungul mai multor ani şi plus de asta programul respectiv a fost oprit de Guvernul Ungureanu, deoarece, în caz contrar, nu s-ar fi putut respecta plafonul deficitului bugetar de 1,9% din PIB, potrivit prevederilor acordului stand-by de tip preventiv cu FMI.

Potrivit Hotărârii de Guvern prin care s-a constituit PNDI,  lucrările în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii se finanţează în primă etapă din banii constructorilor, urmând ca din 2013, statul să deconteze eşalonat lucrările prestate până în anul 2020. Pentru anii 2011 şi 2012 nu au fost  prevăzute nici un fel de cheltuieli de la bugetul de stat pentru plata lucrărilor din PNDI. Prin urmare, nu există niciun ban în visteria ministerului dezvoltării pentru acest program, iar desfiinţarea lui, decisă deja de cabinetul Ungureanu, nu-i aduce lui Victor Ponta şi guvernului său bani pentru creşterea pensiilor şi salariilor.

Deci cine minte şi cine spune adevărul?

2 păreri la “Guvernul Ponta nu este încă validat, dar intoxicările portocalii au început deja

  1. ChavaLito^

    banii aia pentru pensii si salarii nu vor duce la crestere economica,dimpotriva… parerea mea ca singura cale de a iesi din criza ar fi sa reduca taxele,tva sa sprijine imm’urile (sau mai bine zis sa creasca cheltuielile masiv) si sa iesim din gunoiu asta numit UE.
    ChavaLito^´s last blog post ..jos labele de pe Hidroelectrica

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Ideea nu era să facă bine la economie ci să respecte drepturile unor oameni care au fost jecmăniţi de stat. Totuşi să ştii că prin aceste măriri ar face bine şi la economie, pentru că aceşti bani vor fi cheltuiţi în economia românească şi de pe urma acestor bani vor beneficia IMM-urile (atât cât au mai rămas) iar acestea având mai multe lichidităţi vor fi stimulate să se dezvolte şi să creeze locuri de muncă.

    Multă lume nu a înţeles, dar la noi criza a apărut tocmai din cauza măsurilor de austeritate, care au dus la închiderea a aprox 400.000 de IMM-uri, desfiinţarea a 1 milion şi ceva de locuri de muncă şi la insuficiente lichidităţi pe piaţă, fapt care a dus la blocarea schimburilor comerciale pe piaţa internă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge