Băsescu spune lucruri trăznite la întâlnirea cu Prinţul Charles

By | 11 iunie, 2012
Distribuie prietenilor!

Prinţul Charles a venit zilele acestea într-o vizită privată în Transil… ăăă, România, ca să facă rost de nişte miere de albine. Şi preşedintele nostru, încă în funcţie, s-a gândit să încerce să mai dea totuşi o lovitură de imagine, după ce nu prea i-au reuşit şmecheriile cu primirea călduroasă de la secţia de votare, întâlnirea amicală cu jurnaliştii şi ieşirea la hypermarket, unde a făcut publică lista de cumpărături. Aşa că, s-a gândit să-l invite la Cotroceni pe Alteţa sa, prinţul cel îndrăgostit de România.

Cu această ocazie i-a adresat înaltului oaspete o felicitare cu ocazia recentului jubileu al Casei Regale Britanice:

„Permiteţi-mi să vă spun bun venit la Bucureşti! Bun venit în România! Ţin să vă felicit pentru strălucitoarea ceremonie a împlinirii vârstei de diamant a mariajului dintre Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Filip„, i s-a adresat Băsescu, în limba română, Prinţului Charles.

Sursa: Realitatea

De unde era să ştie bietul Băsescu că de fapt se împlinesc 60 de ani de la urcarea pe tron a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, că doar el este expert în Regele Mihai I, Mareşalul Antonescu şi ruşi! 😆

0 păreri la “Băsescu spune lucruri trăznite la întâlnirea cu Prinţul Charles

  1. Anamaria Bat

    Da si daca nu stia, greu ii era idiotului sa citeasca sau sa intrebe pe cineva inainte, sa nu ne faca si mai tare de ras?

  2. Sorin

    Printul si-a vizitat iar viitorul regat? 🙂
    Daca se adevereste, o sa emigrez in Transilvania. Poate se va traii mai bine cu Charles monarh in Transilvania, decat in Romania cu toti hotii si coruptii la putere (si sau in politica).

  3. iulian

    Ma copii, Basescu poate fi informat daca doreste. Sa nu uitam ca a fost (si poate mai este inca) un om al informatiilor (vezi cap. Anvers).
    Aici este vorba, insa de altceva: este o practica la „casele mari” a „nu stii/a uita/a nu intelege” despre ce este vorba, un fel de aroganta subtila, echivalenta cu afirmatia: nu ma intereseaza, este neimportant, sunt fleacuri, etc. Dau aici ca exemplu celebra confuzie Bucharest-Budapest care tot se practica si cu care deja ne-am obisnuit. „Hello Romaniaaaa! Hello Budapeeest!” urla diversi cantareti ajunsi pe plaiurile mioritice. Ei stiu exact unde se afla dar … restul intelegeti voi. Mai exista o practica similara si la fel de rau intentionata: Unuia pe care il cheama Mitica sa-i spui tot timpul Georgica „din greseala”. Inseamna ca nu te intereseaza persoana lui si doresti sa i-o arati. Bineinteles daca se prinde ca unora li se pare chiar amuzant.
    Basescu prin actiunea lui a dorit sa exprime „o aroganta”

  4. iulian

    Aduc ca argument in favoarea celor comentate mai sus faptul ca basescu s-a exprimat in lb. romana desi stie engleza pt. ca:
    – e o favoare facuta cuiva daca ii vorbesti limba atunci cand nu ai un interes
    – ironia sa-si atinga precis tinta si sa nu fie interpretata drept o eventuala greseala de exprimare in lb. engleza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge