Marea Britanie a ridicat interdicţia pentru fracturarea hidraulică

By | 13 decembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Marea Britanie a ridicat interdicţia privind tehnica de extracţie a gazelor de şist, cunoscută sub denumirea de fracturare hidraulică, în ciuda protestelor activiştilor. Fracturarea hidraulică a fost interzisă cu un an în urmă, după ce a cauzat două cutremure minore, dar parlamentarii susţin că noile măsuri de siguranţă reduc riscul de activitate seismică.

Măsura vizează societatea „Cuadrilla”, care doreşte să exploateze rezervele de gaze de şist în districtul nordic Lancashire. Compania a fost forţată să stopeze extracţia de gaze în 2011, după ce fracturarea hidraulică a cauzat două cutremure minore în partea de nord a Marii Britanii.

„Cuadrilla” este în prezent singura firmă extractivă, care utilizează fracturarea hidraulică în Marea Britanie.

Tehnica, amplu criticată de grupurile ecologiste, utilizează explozivi pentru a crea fracturi subterane în care apa şi substanţe chimice sunt pompate pentru a permite accesul la rezervele de gaze de şist. Cu toate acestea, parlamentarii britanici au declarat că fracturarea hidraulică este acum obiectul unor reglementări de siguranţă fără compromisuri, care să minimizeze impactul asupra mediului.

Măsurile vor include un sistem de avertizare tip semafor, care obligă oprirea fracturării hidraulice, dacă activitatea seismică creşte la peste 0,5 grade-magnitudine pe scara Richter.

Sursa: RT

OK, să zicem că au rezolvat-o cu cutremurele. Dar cum rămâne cu poluarea mediului, cu pericolele de explozie şi celelalte neajunsuri provocate de acestă metodă de extracţie controversată?

O părere la “Marea Britanie a ridicat interdicţia pentru fracturarea hidraulică

  1. haladytu

    Nu realizezi ca orice ai scrie delirezi cronic cu idei de persecutie avand forme „interesante” de manifestare? Iti repeti ideile ca orice maniac disperat si nebagat in seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge