Un milion de şomeri în 2010

By | 27 ianuarie, 2010
Distribuie prietenilor!

Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România, face o serie de declaraţii cel puţin  nesimţite, dacă nu chiar obraznice.

Prima ar fi că vom avea în jur de un milion de şomeri în România în anul 2010. „O soluţie ar fi să disponibilizeze 10% dintre bugetari. Alta ar fi să reducă salariile. O combinaţie între cele două ar fi cea mai bună soluţie”.

Mă întreb, cine mai e şi acest căcat dospit, care vine la noi în ţară, pe pământul nostru, să spună câţi dintre noi vor rămâne fără un loc de muncă, câţi vor avea salarii mai mici şi ce trebuie să facă mamelucii din guvern pentru a le da, cu dobândă, banii înapoi cămătarilor??? Şi cu ce drept?

Tot acest porc nesimţit, mai spune: „În momentul de faţă, România îşi permite să meargă cu Dacia; abia peste 30 de ani îşi va permite să meargă cu un Mercedes.”

Deci, după ce că dă ordine în România ca la el acasă, mai este şi arogant şi ne ia peste picior, aşa ca pe nişte bananieri ce suntem.

Acum, lăsând la o parte politica mincinoasă şi teoriile economice sterile şi privind niţel în urmă, ce observăm? De 20 de ani tot împrumutăm bani de la cămătari internaţionali. De 20 de ani tot vin „investitori” străini care se laudă că va curge lapte şi miere în ţară, dar de fapt ne ruinează economia naţională. De 20 de ani tot facem reforme şi suntem în tranziţie.

Şi după toate astea, care este rezultatul? Iar vin delegaţii FMI, care ne spun că suntem „praf” şi trebuie să facem alte reforme, iar împrumutăm bani, care nu ştim unde se duc şi care trebuiesc plătiţi tot din sudoarea noastră.

Până când, aşa? Până când?…

ROMANIA IMF LOAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge