Dispreţul lui Traian Băsescu pentru oamenii de rând

By | 5 iulie, 2010
Distribuie prietenilor!

De-a lungul anilor, Traian Băsescu şi-a construit o imagine de om popular, care face chefuri, care participă la adunări câmpeneşti, unde dansează cu ţigăncile, sau care face glume la emisiuni televizate. Un om din popor şi pentru popor.

Dar aceasta este doar o spoială, o construcţie artificială atent elaborată şi distribuită mass-media, de către consilierii săi de imagine. În realitate Băsescu este o persoană arogantă, tiranică şi impulsivă care nu dă doi bani pe oamenii obişnuiţi, din popor.

Nu spun aceste lucruri bazându-mă pe ce am citit în presă, sau pe ce am văzut la televizor, nici ascultând părerile altora, ci am această părere din experienţă personală.

În anul 2001, dacă îmi aduc bine aminte, când Traian Băsescu era primarul capitalei, s-a întâmplat să am ceva treabă la Primăria Generală a Bucureştiului. La intrare era mare aglomeraţie, tot felul de persoane mai mult sau mai puţin oficiale, poliţişti, oameni obişnuiţi etc. Tocmai când mă pregăteam să intru, Traian Băsescu ieşea grăbit din clădire îndreptându-se probabil spre una din limuzinele negre parcate în faţă. Îmi amintesc că purta un costum gri şi făcea total abstracţie de mulţimea din jurul lui.

La un moment dat, un bărbat îmbrăcat modest, cam trecut de 50 de ani, bine făcut, a ţâşnit din dreptul unui copac după care stătuse ascuns până atunci. (??) S-a îndreptat grăbit înspre Băsescu având în mâna întinsă o hârtie, probabil o petiţie. “Domnu’ primar, domnu’ primar, staţi puţin!”. Primarul Traian Băsescu îl priveşte arogant, peste umăr, fără să se întoarcă şi îi răspunde: “Ce vrei, bă? Cine eşti tu??” Omul încearcă să-i explice ce necaz are, dar Băsescu i-o taie scurt: “Mergi la registratură!” Adică îl trimite acolo unde s-ar fi dus şi fără să-i ceară lui ajutorul.

Atunci mi-am dat seama pentru prima oară cât de mare este diferenţa între ce se vede la televizor şi ce este în realitate.

Această aroganţă, această atitudine de superioritate faţă de omul de rând, nu îi este caracteristică numai lui Traian Băsescu, este reprezentativă pentru întreaga clasă politică, care ne “conduce” de 20 de ani. Pentru ei nu suntem decât nişte vite înhămate la jugul căruţei, în care găştile lor se luptă cu disperare să prindă hăţurile puterii.

5 păreri la “Dispreţul lui Traian Băsescu pentru oamenii de rând

  1. Pingback: Adevăratul chip al lui Traian Băsescu « Dan Lee

  2. Pariuri sportive

    Are inclinatie spre dictatura.Ca dispretuieste oamenii si asta e clar.Si stiti de ce? Pantru ca poporul asta e prost, ca la votat.

  3. Pingback: Adevăratul chip al lui Traian Băsescu | .::: CALIN ADRIAN :::.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge