Marea mică evaziune fiscală

By | 28 iulie, 2010
Distribuie prietenilor!

Ieri noapte, pe la 2, nu prea aveam somn, aşa că am deschis un aparat de radio portabil pe care îl am de vreo 18 de ani şi pe care nu prea îl mai folosisem. Din întâmplare era fixat pe postul Realitatea FM şi astfel am putut asista la o discuţie absolut ridicolă între mai mulţi ziarişti şi politicieni, pe tema propunerii premierului Boc, de a premia contribuabilii care cer şi prezintă bonurile fiscale de la tot felul de cumpărături mărunte.

Tema în sine este penibilă pentru că acestă măsură, propusă de guvern pentru reducerea evaziunii, este inutilă şi ineficientă. În primul rând pentru că o persoană săracă ar câştiga mult mai mult cumpărând mărfuri „la negru” care nu includ şi taxele în preţ, decât dacă ar primi premiul de la stat, pe baza bonurilor fiscale eliberate de comercianţii corecţi, care ar vinde astfel produsele la preţuri mai mari. În al doilea rând măsura este de tot râsul, deoarece există legea nr. 64/2002, care obligă toţi agenţii economici să posede case electronice de marcat şi în baza aceleaşi legi, în mai toate magazinele şi buticurile vezi afişe de genul: „Vă rugăm solicitaţi bonul fiscal şi păstraţi-l până la ieşirea din unitate!„.

Dar discuţia de la radio era absolut ridicolă, datorită motivului discordiei între interlocutori: faptul că la bufetul Parlamentului nu s-au eliberat niciodată bonuri fiscale!!! Silviu Prigoană urla ca disperatul că vânzătoarea de la bufet trebuie să facă puşcărie, un politician de la PD-L, Alin Popoviciu spunea că de vină sunt guvernările anterioare, (iar???) deoarece bufetul s-a deschis pe vremea lor (fără să explice de ce de 6 ani, de când sunt ai lor la putere, nu s-au dat bonuri fiscale), de parcă problema bufetului de unde se îndoapă aleşii neamului ar fi soluţia magică a ieşirii României din criză!

Fraţilor, în România se face evaziune fiscală de miliarde de euro din returnări de TVA pe mărfuri fictive, prin contrabandă cu ţigări şi alte produse, jafuri care se fac cu complicitatea unor oameni politici şi din instituţiile statului, operaţiuni în care sunt implicate şi grupări mafiote şi teroriste şi guvernanţii se leagă de bătrânica din piaţă care vinde leuştean şi de buticarul din colţ care vinde ţigări şi cafea celor din zonă! Oare şi curvele de pe Mătăsari vor sta cu casa de marcat în braţe pe marginea drumului?!

bon fiscal curve

Sursa imagine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge