Va fi un mare cutremur în această toamnă?

By | 24 septembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

S-au înmulţit tot mai mult vocile care prevestesc că marele cutremur, de care ne temem cu toţii, va avea loc chiar în această toamnă. Unii spun că va fi chiar în luna septembrie.

În luna aprilie, Carmen Harra spunea, la emisiunea „Happy Hour”, că în toamna acestui an va fi un cutremur de mare intensitate.

De curând savantul ucrainean Olexandr Kendzer de la Institutul de Geofizică S.I. Subbotin de pe lângă Academia de Ştiinţe a Ucrainei prognoza că mai multe cutremure de pământ, cu epicentrul în zona Vrancea vor zdruncina în timpul apropiat teritoriul ucrainean. Tot el spunea că în Crimeea seismul ar putea atinge o magnitudine de 9 grade pe scara Richter.

În luna martie a acestui an, într-un articol din ziarul Click!, Conferenţiarul Ştefan Amariţei a demonstrat matematic că sunt 80% şanse ca „marele” cutremur să fie anul acesta. În toamnă! Acesta prezintă şi formula de calcul pe care a folosit-o:

Y=A+BX

Y – anul producerii cutremurului

X- numărul de ordine al seismului

A şi B sunt două constante care au fost determinate prin metoda celor mai mici pătrate.

A – anul producerii primului cutremur major.

B – intervalul mediu de timp dintre două cutremure.

Astfel a rezultat că Y = 1766,73+34,89X.

Înlocuind X cu 7 (numărul de ordine al următorului seism), Y = 1766,73+34,89×7 = 2010,96. Prin urmare, următorul seism ar trebui să se producă în septembrie 2010.

Din experienţa personală ştiu şi eu că cutremurele se produc cu precădere când e lună plină, iar acum… e lună plină… şi suntem în septembrie…

Ştefan Amariţei mai spune că seismele s-au produs numai între echinocţiul de toamnă şi cel de primăvară.

Cu toate acestea, prof. dr. Gheorghe Mărmureanu, Directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului, infirmă aceste zvonuri, spunând că „nu se pune problema unui cutremur major în zona Vrancea în următorii ani”, iar despre ucrainieni crede că „vor să facă bani”.

marmureanu

Sursa foto.

6 păreri la “Va fi un mare cutremur în această toamnă?

  1. Pingback: Va fi un mare cutremur în această toamnă? - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Dan Lee Post author

    Pe tine? Doar am citat din alţii care m-au speriat pe mine! 🙂

    Finalul l-ai citit? Că e mai cu „happy-end”.

  3. Petra

    L-am citit, dar tot speriata sunt! O sa zica Basescu despre cutremur ca e mana mogulior? Cat despre Boc, sunt sigura ca nu il mai recuperam din daramaturi 🙂

  4. Dan Lee Post author

    În 1977 au fost 1.424 de morţi şi 7.500 de răniţi în Bucureşti din cei aproape 2 milioane de locuitori, cât erau atunci în Capitală, aşa că sunt şanse de supravieţuire. 🙂

  5. Pingback: Situatie astrologica tensionata | Dan Tănăsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge