Eclipsă totală de Lună în această noapte

By | 20 decembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

În această noapte se va petrece o eclipsă totală de Lună. În acelaşi timp, ne aflăm şi în faza de Lună plină. Acest dublu fenomen va avea efecte destul de însemnate asupra psihicului nostru şi în general asupra tuturor fiinţelor vii. Se ştie că Luna accentuează instinctele, latura animalică din om, exacerbează emoţiile şi nervozitatea. Totodată sunt favorizate şi călătoriile în astral şi alte fenomene paranormale.

Mai este încă un aspect deosebit legat de această eclipsă. Este prima oară în ultimii 372 de ani (din 1638) când un solstiţiu de iarnă se petrece în aceeaşi zi cu o eclipsă totală de Lună.

În România, eclipsa va fi una parţială şi se va putea vedea abia marţi dimineaţă, la ora 6:30, dacă cerul va fi senin.

Din punct de vedere astrologic avem o aglomerare de planete şi elemente astrologice în zodia Capricornului (Pluto, Marte şi Nodul Nord) şi pe ultimele grade din Săgetător (Mercur şi Soarele), care fac opoziţie cu Luna, iar unele din ele cuadratură cu Saturn din Balanţă. Aceasta este o situaţie astală destul de tensionată, deşi nu mai este în prezent la apogeu. Bineînţeles că cei din zodia Capricorn vor fi cei mai afectaţi, dar nici celelalte zodii nu vor scăpa.

eclipsa de luna 21 dec 2010

Dacă ne gândim şi la faptul că în perioadele cu Lună plină se intensifică aşa numitele maree tectonice, am putea lua în calcul şi la probabilitatea unui mic cutremur. 🙂

O părere la “Eclipsă totală de Lună în această noapte

  1. Pingback: Eclipsă totală de Lună în această noapte - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge