Mi-am făcut blog pe platforma Blogspot

By | 10 februarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Mi-am făcut de câteva zile încă un blog pe platforma Blogger de la Google. Eram curios să văd cum arată interfaţa de administrare şi vreau să profit şi de uneltele puse la dispoziţie de Google pentru promovare şi monetizare. Dar, deocamdată, nu prea ştiu cum să procedez, pentru că nu am desluşit toate subtilităţile şi chiciţele acestui sistem de blogging. Am unele nelămuriri şi dacă este cineva mai cu experienţă în domeniu îl rog să mă ajute.

Am învăţat cum să încarc un template descărcat de pe Internet, am scris şi ceva text, ca să am conţinut de testat, dar totuşi nu mă descurc cu următoarele lucruri:

1. Nu prea înţeleg cum se adaugă wigdet-uri noi din cod. Am văzut că pe Blogger se lucrează mai mult cu cod HTML şi CSS şi nişte tag-uri, care cred că fac parte din API-ul de la Google. Deci cum se adaugă widget-uri sau cod JavaScript în footer sau sidebar, pentru contorizare, diverse link-uri etc.

2. Deşi am deschis blogul de vreo 3 zile, nu am până acum niciun vizitator. Trebuie indexat site-ul la Google manual cumva?!

3. Care este diferenţa între profiul utilizatorului de pe blog şi profilul public de utilizator Google?

9 păreri la “Mi-am făcut blog pe platforma Blogspot

  1. DeeDee

    La prima intrebare, eu pana acum am facut asa: alegi widget html si in el pui codul.
    La a doua nu stiu ce sa zic, daca ai keywords, titlu, meta si eventual link pus de altii spre tine, ar trebui sa apara in curand macar unul.
    Iar a treia nu m-a prea interesat pana acum, eu neutilizand profilul google propriu-zis.

    In alta ordine de idei, uelcom 😀
    Eu de-aia nu m-am dus pe wordpress (bine, am avut toata bunavointa, am incercat), pentru ca nu pot sa zgandar la cod tot ce vrea muschiu’ meu. Cam tot design-ul pe care-l vezi e experimentul manutei mele, lucru pe care la wordpress nu-mi permiteam sa platesc doar ca sa-l incerc si sa-l scrantesc ani de zile.
    La dezavantajele bloggerului, as spune ca nu primesc mail cu ip-ul si mail-ul comentatorilor, dar pana acum nu mi-a trebuit sa le cunosc.

    Daca mai pot sa te ajut cu ceva, let me know 😉
    DeeDee´s last blog post ..RoJu re-reloaded

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Mersi pentru indicaţii! În curând voi deveni expert în blogspot, dar deocamdată sunt la început. 😀 Blogul l-am făcut ca să bag nişte chestii mai pe nişa de paranormal şi ezoterism şi nu o să scriu aşa de des ca pe celelalte bloguri. Pe wordpress, dacă ai domeniu poţi instala o grămadă de teme care se găsesc gratuit pe Internet, nu trebuie să cumperi nimic. 🙂

    PS: Când spui „keywords”, te referi la tag-uri, sau la alea din tag-ul meta din codul HTML?

  3. Bazaconii

    keywords n-au nicio valoare pe google. Importante sunt doar metadescriptions pe care blogger ti le genereaza automat folosind primele 160 de caractere din fiecare articol. Blogger se indexeaza automat in google, dar n-ar strica nici un google web master tools si un upload de sitemap.xml.
    Nu exista nicio diferenta intre cele doua profiluri. Este profilul universal google.
    La cateva luni dupa ce am trecut pe wordpress, iti recomand ca, daca vrei sa faci ceva serios cu noul blog, s-o faci tot pe wordpress.
    PS: blogger (blogspot) nu stie trackbackuri.
    Bazaconii´s last blog post ..Nunţi de excepţie

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Nu mi-am propus să fac o mare afacere cu acest blog. Vreau doar să postez o serie de articole mai „nişate”, care s-ar pierde pe blogul principal, mai generalist. De profilul Google am întrebat pentru că am văzut că scria acolo că nu am completat profilul public Google, după ce eu îmi făcusem deja un profil pentru blog. Ştiu de trackback-uri şi e un mare kkt că nu sunt implementate.

  5. izium si plastilina

    si eu sunt nou pe blogspot, credeam ca-i simplu, dar dupa ce v-am citit aici, am inteles ca nimic nu pricep :), daca aveti timp, Dan, Vlad, Bazaconii, altii, puteti va rog mult sa va uitati pe blogul meu si sa-mi dati niste sfaturi, macar de la prima vedere daca e ok 🙂 Va multumesc muuul! Hristos a inviat!

  6. sklipy

    Salutare tuturor , pot sa va zic ca e de kkk , bataie de cap imi pare rau ca am „plecat” de pe wordpress , da daca aveti nervi si vreti un mic ajutor pe blogspot cu cea mai mare placere . Nu de alta sa ia foc si alti de nervi cu blog-ul celor de la google :))
    sklipy´s last blog post ..Osama bin Laden e mort !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge