Dan Voiculescu a fost securist sau turnător?

By | 11 martie, 2011
Distribuie prietenilor!

Ieri au fost dezbateri ample în presa întreagă legate de decizia irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care s-a stabilit că Dan Voiculescu a fost colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ „Felix”. Postul Realitatea TV mai ales, a avut subiectul în prim-plan aproape întreaga zi.

Nu consider că Dan Voiculescu este un înger imaculat şi moralitatea sa a fost întotdeauna impecabilă, dar subiectul mi se pare cel mult o diversiune cu miză politică. Asta în primul rând pentru că această confirmare a statutului de turnător la Securitate a patronului trustului „Intact”, nu aduce nimic nou şi nu schimbă cu nimic lucrurile. Toată lumea, numai când aude numele Dan Voiculescu,  asociază imediat persoana cu un turnător şi un securist îmbogăţit după Revoluţie. Traian Băsescu foloseşte aproape exclusiv numele conspirativ Felix atunci când aminteşte pe la emisiuni de adversarul său. Aşa că, nimic nou!

Dar în toată această poveste, care durează de vreo 20 de ani, ceva nu se potriveşte. Îmi amintesc că imediat după evenimentele din decembrie 1989, circulau zvonuri cum că Dan Voiculescu ar deţine conturile secrete ale lui Ceauşescu, în care era depozitată fabuloasa avere a fostului şef de stat. Pe urmă s-a speculat că dispariţia acestei presupuse averi a dictatorului s-ar afla în spatele succesului în afaceri al lui Voiculescu. Tot atunci se spunea despre actualul mogul, că ar fi ofiţer de securitate, cu gradul de colonel sau general.

Azi despre ce se vorbeşte în decizia Înaltei Curţi? Că marele securist Felix este de fapt doar un mărunt colaborator al fostei poliţii politice comuniste, care a scris câteva note despre nişte verişoare şi un afacerist austriac care îl ademenise să fugă din ţară! Din punct de vedere moral Dan Voiculescu poate are o oarecare vină, dar ce prejudicii a adus prin aceasta poporului român şi celor pe care i-a turnat? Pe urmă, ce legătură are asta cu situaţia actuală din România?

Oare merită atâta deranj din partea celei mai înalte instanţe din Justiţia românească?! Dacă este aşa, de ce nu se vorbeşte nimic despre torţionarii şi călăii fostei Securităţi, care răpeau oameni de pe stradă, îi băteau sau îi ucideau în beciurile sinistrei instituţii? Unde sunt acum aceşti oameni? Mai mult ca sigur că mulţi dintre ei sunt azi mari afacerişţi, politicieni, sau stau liniştiţi în faţa televizorului, îşi beau cafeaua şi îşi numără rânjind banii din „pensiile nesimţite”.

O părere la “Dan Voiculescu a fost securist sau turnător?

  1. Pingback: REGIMUL MAFIOT BASESCU ,OPERA LUI DAN VOICULESCU CARE L-A TRADAT PE ADRIAN NASTASE SI PSD-UL! | Octavpelin's Weblog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge