Americanii sunt un popor cu performanţe limitate

By | 30 aprilie, 2011
Distribuie prietenilor!

Prin anul 2008 a izbucnit în Statele Unite criza financiară, care mai apoi s-a extins în mod suspect pe întreaga planetă, deşi era numai criza lor. Acum, după ce state din întreaga lume, printre care şi România, au suferit din greu din cauza acestei crize, în America lucrurile nu s-au îmbunătăţit deloc, ba dimpotrivă, se prefigurează o nouă criză, poate chiar mai gravă decât prima.

Semnalul de alarmă a fost tras chiar de către secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner. La 4 aprilie, el a trimis o scrisoare Congresului în care avertiza că SUA vor fi lovite de o criză mai puternică decât cea din 2008, dacă nu este ridicat plafonul datoriei, iar activitarea guvernului este paralizată.

Sursa: Adevărul

În prezent datoriile Americii se ridică la peste 14.000 de miliarde de dolari, adică 91,6% din PIB.

Conform teoriei lui Traian Băsescu, aplicată iniţial românilor, putem spune şi despre poporul american că este leneş şi are performanţe limitate. Deoarece muncitorii lor sunt nişte puturoşi drogaţi, care stau toată ziua în faţa televizorului şi se îndoapă cu hamburgeri şi bere în loc să muncească, fermierii stau pe prispă şi beau whisky, în loc să bage plugul în mia de hectare din spatele casei, iar mogulii şi marii „bisnismeni”, în loc să facă afaceri productive, care să creeze locuri de muncă, joacă la bursă şi fac speculaţii imobiliare.

Singura diferenţă între ei şi noi, este aceea că, atunci când se împute treaba, americanii îşi pasează datoriile întregii planete şi/sau mai pun de un război într-o ţară din lumea a treia… Noi, nu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge