Uite că poţi să iei BAC-ul şi pe bune!

By | 3 iulie, 2011
Distribuie prietenilor!

Azi am aflat că nepoată-mea Alexandra a luat examenul de Bacalaureat. Dar nu oricum; nu a copiat şi are media generală 9,30!

Gândindu-mă la scandalul iscat anul acesta, legat de subiecte, de faptul că mulţi elevi au fost eliminaţi şi că pe ansamblu nivelul de pregătire al acestei promoţii a fost deosebit de slab, performanţa Alexandrei mi se pare şi mai demnă de luat în seamă. Mda, unii dau vina pe camerele de supraveghere, care au făcut copiatul imposibil, dar asta nu e o scuză dacă nu ai învăţat!

În aceste vremuri, când modelele adolescenţilor sunt Moni şi Iri, Bianca şi Bote sau Oana şi Pepe, iar idealurile în viaţă sunt maşina de fiţe, telefonul „deştept” de sute de euro şi zbâţuiala în „Bamboo”  sau alte cluburi, performanţa şcolară, seriozitatea şi conştiinciozitatea se plătesc scump. Cum?! Păi, în stilul american consacrat: dacă nu înveţi, dar eşti vedetă şi popular în şcoală, eşti apreciat şi venerat, iar dacă eşti inteligent, conştiincios şi te ţii de carte, eşti catalogat drept tocilar, iar colegii te evită.

Cu toate că are toate la dispoziţie toate „atuurile” şi opţiunea de a alege calea popularităţii şi a superficialităţii, nepoată-mea Alexandra ales să înveţe şi să-şi croiască un drum în viaţă, pe bază de merit şi forţe proprii. Bravo ei, zic! 🙂

Articol sponsorizat de Cumnatu’. 😆

9 păreri la “Uite că poţi să iei BAC-ul şi pe bune!

  1. cumnatu'

    absolut! maine sa-ti verifici contul. acum nu stiu daca sa-ti trimit cu tva sau nu. poate te trezesti cu militia fiscala la usa.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Aşa cumnate, bagă în cont nişte beri, dar să fie neapărat cu TVA, ca să scoatem ţara din criză! 😆

  3. cumnatu'

    bag ceva cu tva de 40%,asa preventiv sa nu se trezeasca vreunul peste cativa ani ca ai datorii

  4. Iulian

    Felicitari! Succes la facultate, ar fi pacat sa se opreasca aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge