Drepturi de autor pentru bancuri?

By | 17 august, 2011
Distribuie prietenilor!

După cum cred că aţi observat, din când în când mai postez şi glume, bancuri, poveşti amuzante, pe care le primesc de obicei de la cunoştinţe, pe e-mail sau pe Facebook.

Azi cineva care are legătură probabil cu un site specializat în bancuri mi-a atras atenţia că nu am menţionat ca sursă site-ul respectiv. I-am spus că nu l-am luat de acolo şi ceea ce mi se pare mai important, faptul că bancurile sunt o creaţie colectivă, un fel de folclor. Deci nu se poate preciza clar cine este autorul unui banc anume şi cine deţine drepturile de proprietate intelectuală asupra lui.

Aşa că mă tot întreb, dacă are vreun sens să pretinzi drepturi de autor pentru bancuri şi glume. Voi ce părere aveţi?

7 păreri la “Drepturi de autor pentru bancuri?

  1. eSorin

    NU! nu are niciun sens! la cate bancuri am postat pe fb sau pe blog ar fi trebuit acum sa am zeci de dosare pe rol pentru incalcarea drepturilor de autor.proprietarul site-ului despre care scrii tu mai sus ar trebui sa dea un search pe google si sa vada ca nu numai pe site-ul sau gaseste bancul respectiv,ci pe zeci de site-uri sau bloguri
    eSorin´s last blog post ..Comorile ascunse din Cluj

  2. BanculMeu.ro

    Da aveti partea dvs de dreptate, dar sa zicem ca dvs creati un articol unic pe blogul dvs, v-ar parea bine ca in urmatoarea zi internetul sa fie plin cu acel articol, iar munca dvs sa fie furata defapt de alti, care vor primi toti lauri. ?

    Bancul acela chiar a fost creatie proprie, e vina noasta ca toata lumea fura ? iar unele bancuri apar in premiera pe site-ul nostru datorita unor utilizatori fideli ai site-ului.

    O zi buna !

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Stai liniştit că sunt o grămadă de articole originale de pe acest blog care au fost luate şi postate pe alte site-uri fără măcar să fiu anunţat! În cazul bancurilor totuşi, nu cred că poate spune cineva că el este autorul. 🙂

  4. ioan

    un banc sec :
    Care este diferenta intre o pisica si un ciocan ? Pai. cu ciocanul poti sparge nuci, dar cu pisica nu poti bate cuie ! Eu stiu cine este autorul, dar nu va zic ! SIC !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge