A fost creat cel mai periculos virus din toate timpurile

By | 29 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Un virusolog olandez a creat un virus derivat din cel al gripei aviare, mult mai puternic şi transmisibil pe calea aerului. Acesta se spune că ar putea ucide jumătate din populaţia planetei.

În laboratorul său din Olanda, virusologul Ron Fouchier făcea experimente cu virusul gripei aviare pentru a vedea cum acesta ar putea deveni chiar mai contagios. Cercetarea sa a implicat răspândirea virusului la o populaţie de dihori şi a observat că, pe măsură ce virusul se reproducea, se adapta să se răspândească chiar mai repede. Nu vă ingrijorează gripa dihorilor? Studiile anterioare au aratat că orice tulpini de virus gripal care pot trece de la un dihor la altul, pot trece, de asemenea, de la un om la altul. Zece generaţii (de dihori n.t.) mai târziu, în urma eforturilor sale a fost creată o tulpină transmisibilă prin aer, care ar putea ucide jumătate din populaţia umană.

Sursa: Gizmodo

Presupunând că această ştire nu este încă o manevră de propagandă panicardă, cu care ne-am obişnuit deja, mă întreb de ce oare savanţii se chinuie să creeze artificial viruşi mortali, în loc să încerce să găsească soluţii de luptă împotriva celor existenţi?

Din câte ştim, până acum gripa aviară nu se transmite de la păsări la om, iar cazurile umane de gripă au fost aproape nule ca număr. Acum acest virusolog încearcă să facă virusul mai agresiv şi transmisibil pe calea aerului. Mai mult decât atât, din acelaşi articol aflăm că el şi-a prezentat cercetările la o conferinţă organizată la Malta, în luna septembrie, iar acum vrea să publice rezultatele acestor cercetări.

Oare crearea de viruşi artificiali, capabili să ucidă oameni în masă, nu este un act de terorism?! De ce este lăsat acest cercetător să facă aşa ceva, ba mai mult să îşi publice munca sa, riscând să pună în mâna unor criminali o armă biologică, capabilă să extermine omenirea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge