Guvernul s-a pus cu birurile şi pe ţărani

By | 10 ianuarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Guvernul Boc doreşte să-i îngroape definitiv pe amărâţii de ţărani. La sfârşitul anului 2011, mai precis în ziua de 30 decembrie, când toată lumea se pregătea de Revelion, Guvernul Boc publică în Monitorul Oficial nr.938, Ordonanţa de urgenţă 125/2011 pentru modificarea şi completarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal.

Ei bine prin acest act normativ milioane de ţărani vor trebui să plătească de la începutul acestui an un impozit de 16% pe veniturile obţinute din arendarea terenurilor. Toate contractele de arendă vor fi înregistrate la fisc, nu doar la primărie.

Aşadar, după ce că ţăranii şi-au dat pământurile în arendă pentru că nu mai puteau să le muncească, obţinând, în funcţie de starea vremii, câteva zeci de kg de grâu, porumb, floarea-soarelui, sfeclă, etc. necesar pentru traiul zilnic, vine acum Boc şi acoliţii săi, după ce n-au fost în stare să le asigure sprijin pentru a-şi lucra pământul, şi mai pune un impozit pe spinarea bieţilor oameni.

Modul de calcul al acestui nou impozit se stabileşte prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 25% asupra venitului brut. Impozitul se reţine de către plătitorii de venit, arendaş (societatea comercială ), în momentul plăţii venitului. Mai simplu spus: cetăţeanul care a dat pământul în arendă, după recoltare, când i se face calculul cât i se cuvine, patronul îi va reţine 16% din venit. Ai avut de luat 700 kg de grâu, patronul îţi reţine impozit, pe care îl dă statului, cantitatea de 102 kg iar tu mai rămâi cu 598 kg de grâu.

Exprimarea în lei a celor 102 kg se face prin hotărâre a consiliului judeţean. Ţăranul poate opta pentru stabilirea şi plata impozitului şi la fisc iar el, ţăranul, este obligat să înregistreze la fisc în termen de 15 zile de la încheiere contractului de arendare.

Sursa: Tricolorul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge