Vă mai amintiţi când s-a adoptat noul Cod al Muncii, ce tevatură a fost? Cum vorbeau toţi propagandiştii, în frunte cu Traian Băsescu, despre nevoia de „flexibilizare a pieţei muncii”, de necesitatea reformei statului şi alte vorbe goale?
Se motiva atunci necesitatea „reformei”, deoarece vechea legislaţie a muncii „era marcată de trecutul comunist al României”, iar măsura era necesară pentru a depăşi criza şi a stabiliza economia.
Iată însă că acum se încearcă aceeaşi şmecherie şi în Italia, o ţară mult mai avansată economic ca România şi cu siguranţă fără un trecut comunist ca al nostru.
La mai puţin de patru luni după demisia lui Berlusconi, renumit pentru petrecerile „Bunga Bunga”, noul ministru al Muncii Elsa Fornero mediază reforma legislaţiei muncii între şefa patronatelor, Emma Marcegaglia, şi Susanna Camusso, liderul celui mai mare sindicat din Italia, CGIL.
Miza o reprezintă modificarea legislaţiei muncii astfel încât concedierile şi angajările să se facă mai uşor, problemă spinoasă în Italia, unde încercările anterioare de reformă au fost marcate de proteste, violenţe şi chiar crime.
Sursa: Mediafax
De aici reiese foarte clar că aşa-zisa reformă a legislaţiei muncii este doar un pretext folosit de guverne pentru a implementa modificări menite să servească interesele unor structuri suprastatale de tip financiaro-corporatist, care fac presiuni asupra liderilor politici să introducă aceste legi anti-naţionale şi anti-populare gândite doar pentru folosul privat corporatist. Dacă ne amintim bine, modificarea Codului Muncii la noi a fost făcută la cererea „Consiliului Investitorilor Străini” şi a „Camerei de Comerţ Româno-Americane”, iar adoptarea legii a fost făcută în grabă şi fără dezbatere parlamentară.
In anul 2002,modificarea Codului Muncii in Spania m-a avantajat,in sensul ca,dupa 2 ani de munca *la negru*,am reusit sa-mi fac *Tarjeta de Rezidencia*si *Permiso de Trabajo*,adica am reusit sa lucrez legal.Dupa 2 ani am simtit pe propria piele ce inseamna *Noul Cod al Muncii*,implementat recent in Romania…Dupa cum a-ti subliniat in articol,nu este altceva decat praf in ochii prostilor…Practic,angajatul este le cheremul angajatorului.Nu exista sindicat,nu ai cui sa te plangi de eventualele abuzuri.La prima *iesire din front*-OUT(mai sunt 20 la poarta…)Se pare ca ne indreptam vertiginos catre *Noua Ordine Mondiala*
Pingback: Au reînceput protestele în Spania | Dan Tănăsescu