Detinuţii de la Guantanamo torturaţi cu muzică

By | 1 iunie, 2012
Distribuie prietenilor!

Deţinuţii de la Guantanamo Bay au fost torturaţi cu muzica din serialul Sesame Street, pe care au fost obligaţi să o asculte la căşti ore sau zile întregi, cu volumul dat la nivel maxim, se susţine într-un documentar al postului Al Jazeera, citat de Huffington Post.

Aceasta nu este singura dată în care apar informaţii că muzica din Sesame Street ar fi folosită de americani pentru tortură. Prizonierii de război din Irak care refuzau să coopereze în timpul interogatoriilor erau puşi şi ei să asculte aceeaşi muzică, potrivit unor informaţii obţinute de Amnesty International în 2003.

Totodată, şi muzica rock a fost folosită în astfel de scopuri, cele mai utilizate fiind „Enter Sandman” a trupei Metallica sau hiturile AC/DC, „Shoot to Thrill” şi „Hell’s Bells”, se arăta într-un raport din 2008 al grupului Reprieve.

Sursa: Gândul

Mai bine îi torturau cu manele. Eu am trecut prin asta de multe ori şi ştiu de înseamnă! 😆

0 păreri la “Detinuţii de la Guantanamo torturaţi cu muzică

  1. Alex

    Ca tot ai vorbit de torturi neconventionale, mie reclamele, spoturile, chiar unele filme imi par tortura. Agitatia din reclame, flash-urile, cadrele care se schimba rapid ajuta la autointoxicare cu adrenalina si nu numai. Nu inteleg de ce trebuie totul sa fie stresant (desi aparent placut)?

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Reclamele nu sunt tortură, sunt programe de spălare a creierului prin exces de neurostimulare. Cred că ai văzut filmele „Candidatul manciurian” cu Denzel Washington, sau „Teoria Conspiraţiei” cu Mel Gibson, ca să-ţi dai seama despre ce vorbesc. 🙂

  3. Alex

    Da, si mai era un film in care primeai reclamele direct pe creier, subliminal, ca sa consumi produse 🙂 Li se spune filme SF doar asa, ca precautie stiintifica:d

  4. Alex

    Doar ca metodele sunt mai simple si nu cer atata tehnologie. Te intrebai daca un actor face pact cu diavolul pentru a avea succes. Brain washing-ul e scopul celor de la hollywood; nu numai ca induc modele false de viata, nu numai ca prezinta eronat societatea americana, ci promoveaza tipuri inexistente de personalitate. E interesant sa observi in viata cotidiana cum roboteii invata replici, grimase, gesturi din filme si le manifesta inconstient. Procesul de virusare se poate observa in gesturi, idei, conceptii. Bine, cliseele, ticurile nu se invata doar din filme; sunt si ele un mijloc. „Si care-i problema?” nu cred ca a intrat in mintea unor spalati prin filme.

  5. Alex

    Cum am sugerat si cu alte ocazii, institutia, statul, organizatia au puterea de a stabili reguli. Cetatenii fara pile la politie, fara relatii cu justitia nu pot perturba linistea publica fara consecinte.
    Cum poate fi un individ pasibil de amenda doar pentru ca da un bairam la 100-200E RMS, deranjand cativa vecini din bloc, cata vreme un balci organizat politic (alde Proiectul Palas, Iasi) deranjeaza cartiere? Remarc ca „ora inchiderii” se prelungeste la fiecare cativa ani. Prin 2005 de exemplu, concertele se opreau pe la 22:30. Unii oameni au maine servici de dimineata, dar cui ii pasa?

  6. Alex

    Am gresit o litera, nu E ci W, prefer sa ma autocorectez singur decat sa primesc corecturi. Apropo de acei „150v de volti”, care de fapt nu era un citat 🙂

  7. Dan Tănăsescu Post author

    Eu am deasupra un ţigan, care chiar acum face balamuc cu manele la câteva sute de W şi văd că nu are nicio problemă!

  8. Alex

    Solutie rapida (dar nu mai zi la nimeni 🙂 )-cleste de taiat cablu, decupezi cativa cm din sarma care intra la siguranta lui de apartament si gata. Nu zic sa-i iei siguranta, ca poate are de rezerva.

  9. Dan Tănăsescu Post author

    Dar e legal?! Şi mai e o chestie, dacă îi vine şi lui ideea să-mi facă mie treaba asta? 😀

  10. Alex

    Alta metoda, si mai ortodoxa-simulezi din ceva rezistent termic o siguranta in care pui o dioda de amperaj mare. Pe semialternanta ar trebui sa-i moara frigiderul, poate si statia. Iar daca statia e pe sursa comutatie, oricum o sa-i baraie la putere mare. E doar o parere, nu zic ca-i necesar…

  11. Dan Tănăsescu Post author

    Ştiu şi eu multe metode, dar nici una nu este acceptată de lege. Lege pe care de altfel nici el nu o respectă, pentru că are o grămadă de amenzi neplătite şi puţin îi pasă.

  12. Alex

    Aveam niste sandramaci mai demult, o haita care incepeau bairamul fix la 3 dimineata, numai populara si Parazitii. Neavand diode, le-am luat o portiune din cablu. E eficient; daca chemam politia mai pierdeam vreo juma de ora, timp numai bun sa-mi sara somnul definitiv 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge