Nu ştiu prea multe despre această mişcare, partid, sau ce o fi şi nici nu-mi dau bine seama ce orientare politică are. Ceea ce am reţinut până acum este faptul că a fost înfiinţată şi este condusă de un grăsun, cu aspect de tocilar, care ţopăia şi agita o funie de usturoi pe la mitingurile lui Băsescu.
Reprezentanţii Noii Republici sunt foarte revoltaţi de faptul că Adrian Năstase scrie pe blog din închisoare şi doresc înăsprirea condiţiilor de detenţie în penitenciare, pentru a le aduce probabil la standardele celor din China sau Coreea de Nord. Pentru a-şi exprima indignarea, au emis un comunicat adresat Guvernului:
Noua Republică întreabă Guvernul Ponta: În ce ţară trăim? Cum este posibil ca un infractor de drept comun să scrie pe blog din închisoare? Ne referim, evident, la condamnatul penal Adrian Năstase, fost şef al partidului socialist, care declară că se simte în penitenciar ca într-un „cantonament”.
Infractorul Adrian Năstase trebuie să înveţe că banii se câştigă prin muncă cinstită şi prin respectarea legilor acestei ţări. Noua Republică anunţă electoratul că, odată ajunşi în Parlament, reprezentanţii săi vor propune şi vor susţine adoptarea unei legi care să înăsprească regimul de detenţie al condamnaţilor pentru infracţiuni de corupţie şi care să îi împiedice să dobândească o notorietate nemeritată din spatele gratiilor.
Sursa: Adevărul
Nu consider că Adrian Năstase trebuie să aibă un tratament preferenţial, pe motiv că este cine este şi a fost prim-ministru. Toţi condamnaţii trebuie trataţi în mod egal şi să beneficieze de aceleaşi drepturi, indiferent de statutul social sau apartenenţa politică. Dar mi se pare total lipsit de importanţă faptul că un deţinut poate scrie pe blog, poate picta, poate tricota sau efectua orice altă activitate recreativ-educaţională, mai ales dacă nu a comis o crimă sau o altă faptă de o gravitate deosebită.
În orice stat democratic, condiţiile de detenţie respectă anumite drepturi condamnaţilor şi nu sunt puţine cazurile în care, în SUA în special, am auzit de deţinuţi care au devenit milionari scriind cărţi, pictând, sau au devenit celebri în urma interviurilor pe care le-au acordat diverselor publicaţii. De asemeni nu cred că este interzis ca cineva aflat în închisoare să corespondeze telefonic sau prin scrisori cu persoane aflate în afara acesteia.
Pe urmă nu înţeleg încrâncenarea aceasta, specifică susţinătorilor lui Traian Băsescu, de a ataca o persoană chiar şi atunci când nu mai este cazul. Mă întreb, dacă Adrian Năstase ar fi murit, ce ar fi făcut domnul Neamţu, posesorul funiei de usturoi; l-ar fi dezgropat din când ân când ca să-i înfigă un ţăruş în inimă şi să-i mai altoiască câteva cazmale în cap?! 😆
Sursa foto: Realitatea
UPDATE:
Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) precizează, referitor la modalitatea de publicare a unor mesaje ale lui Adrian Năstase pe blog, că deţinuţii, în condiţiile legii, pot transmite date, informaţii şi înscrisuri către aparţinători sau alte persoane aflate în afara închisorii.
„Persoanele private de libertate, în condiţiile legii, pot transmite date, informaţii şi înscrisuri către aparţinători sau alte persoane aflate în afara locurilor de deţinere ca urmare a asigurării drepturilor legale la petiţionare, corespondenţă, informare şi efectuare de convorbiri telefonice”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, luni, de ANP.
Sursa: Gândul