De ce cred că „Apocalipsa mayaşă” este o bazaconie

By | 16 decembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Cu cât se apropie mai mult fatidica dată de 21 decembrie 2012, se înmulţesc tot mai mult articolele dedicate presupusului Sfârşit al Lumii care, chipurile, va avea loc la această dată.

Mi se pare inutil să dedici texte kilometrice, cu tot felul de teorii, profeţii, analize, semne astrologice, ca să dovedeşti sau să infirmi ceva care este, clar ca lumina zilei, doar un basm pentru copii, sau pentru cei cu retard mental.

Nu trebuie să aduc argumente, mai mult decât cele de bun simţ şi de gândire raţională, ca să demonstrez că Apocalipsa prezisă pentru acest an este doar o făcătură media, o diversiune, care speculează nişte spaime colective ce ies la iveală periodic în istoria umanităţii.

Presupunând că acel calendar mayaş chiar există şi admiţând prin absurd că o civilizaţie primitivă, dispărută cu mult timp în urmă, pentru care lumea reprezenta cel mult continentul american, ar fi avut posibilitatea, prin mijloace absolut misterioase, să afle data exactă a sfîrşitului omenirii, totuşi ideea că peste 5 zile acest lucru se va produce sfidează logica şi bunul simţ.

Un eveniment de o asemenea anvergură nu se poate petrece brusc, începând la o anumită oră şi minut, exact în momentul în care ne vom uita ceas. Dacă Apocalipsa chiar se va produce, fenomenul va fi unul natural şi se va desfăşura pe o perioadă ce ar putea dura săptămâni, luni sau chiar ani, timp necesar pentru a începe, a se desfăşura şi a se finaliza. Ori, până acum, nu au apărut nici cele mai mici semne că s-ar întâmpla ceva deosebit, observabil de către oamenii obişnuiţi, cu atât mai puţin de către oamenii de ştiinţă.

Emil Străinu este de părere că această propagandă cu Apocalipsa este una elaborată şi lansată cu un scop precis în această perioadă şi înclin să îi dau crezare.

”Toată această nebunie cu Apocalipsa 2012 a avut un scop foarte precis. Să distragă atenţia omenirii de la adevăratele probleme cu care se confruntă: criza economică, criza morală, criza de alimente. O ţintă precisă a fost şi cea economică. Să crească consumul, pentru că oamenii şi-au făcut provizii de alimente, arme, muniţie şi alte mijloace de supravieţuire”, a zis Emil Străinu.

Sursa: DCNews

2 păreri la “De ce cred că „Apocalipsa mayaşă” este o bazaconie

  1. Ghabee

    Suntem stupizi. Stupizi sa credem ca un asemenea eveniment se poate intampla doar pentru ca o gloata de idioti cred in cai verzi pe pereti, si suntem si mai stupizi sa credem ca daca chiar ar avea loc un eveniment cataclismic putem face ceva pentru a ne creste sansele de supravietuire, ii vezi, unii isi fac buncare, cu provizii, cu arme, pai bun, presupunand un cataclism natural supravietuiesti primul impact.. si pe urma?

  2. gigi

    Nu doar ca suntem stupizi dar suntem tratati ca niste stupizi,iar noi confirmam fara intarziere acest lucru.Nu ne punem nicio intrebare, cum ar fi:”Unde e calendaru ala? cine l-a descifrat?cum a interpretat”Ni se spune doar:”planetel ese vor alinia..bla bla bla” Si ce daca se aliniaza?? Asta inseamna sfarsitul lunii?OARE??? Dar petru unii cred ca informatia asta ajunge pentru a face un buncher :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge