Dacă va fi numit oficial NATO, Băsescu va avea imunitate totală

By | 22 aprilie, 2013
Distribuie prietenilor!

A început de ieri să circule în media o ştire, mai mult sub formă de zvon, cum că Traian Băsescu ar figura pe lista candidaţilor la funcţia de secretar-general NATO pentru alegerile din 2014.

Se pare că informaţia a fost făcută publică pentru prima oară pe DCNews şi am înţeles că a fost o dezbatere şi pe România TV, unde a ieşit cu mare scandal.

O informaţie care circulă sub formă de scenariu a fost confirmată de surse din mediul diplomatic, pentru DeCe News. În ultimele luni, în cancelariile occidentale a fost luată în discuţie candidatura preşedintelui Traian Băsescu la funcţia de secretar-general NATO. Mandatul actualului secretar-general, Anders Fogh Rasmussen, se termină în august 2014, iar nominalizarea succesorului se anunţă, de regulă, cu trei-patru luni mai devreme. Din informaţiile noastre, Traian Băsescu se bucură atât de susţinerea SUA, cât şi a unor importante capitale europene. Alt nume care se vehiculează, în acest moment, este cel al preşedintelui Turciei, Abdullah Gül, dar acesta este cunoscut drept un critic al Vestului şi al Israelului. În ciuda poziţiei strategice a Turciei şi a dimensiunii sale militaro-economice, islamismul asociat lui Gül îl face pe acesta greu de acceptat de unii membri NATO. Disputa ţării sale cu Grecia este un alt handicap în competiţia pentru cel mai important post din sistemul internaţional de apărare.

Ceea ce mi-a atras atenţia, a fost numărul mare de atacuri ale postacilor băsişti, care au devenit brusc foarte vocali şi agesivi, pe toate site-urile care au publicat ştirea, dar şi pe reţelele de socializare, semn că subiectul este foarte sensibil pentru tabăra lui Băsescu.

Administraţia prezidenţială, prin purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea, a infirmat ştirea, precizând că nu există o astfel de intenţie, de a candida la şefia NATO, nici din partea lui Traian Băsescu, nici din partea altcuiva din România.

Personal nu cred că cei care îl sprijină pe Băsescu în România, fie ei americani sau europeni, ar fi atât de inconştienţi încât să-l pună pe acesta la conducerea unei organizaţii atât de importante ca NATO, dar totuşi, acest scenariu a mai fost făcut public şi anul trecut, însă într-o formă mai realistă, adică funcţia pe care ar urma să o ocupe fostul preşedinte al României ar fi aceea de raportor NATO, nu secretar-general.

Evident scopul acestei manevre care ar urma să fie făcută în urma negocierilor lui Băsescu cu protectorii săi străini, este acela de a-i oferi imunitate în faţa legii şi ar explica foarte bine şi secretul coabitării cu Victor Ponta şi USL, care ar fi astfel parte a acestui târg păgubos pentru poporul român.

Sprijinit de americani, în schimbul promisiunii că se va retrage încet dar sigur de pe scena politică, preşedintele României a primit asigurări de la partenerii externi că va beneficia de o imunitate totală, timp de 12 ani. La rândul lor, şi liderii contestatarilor lui Băsescu au fost înştiinţaţi de hotărârea marilor cancelarii ale lumii şi, mai de voie, mai de nevoie, au acceptat, tacit, un pact de neagresiune cu adversarul de la Cotroceni.

Plimbări prin lume

Din informaţiile intrate în posesia noastră reiese că Traian Băsescu va primi o misiune oficială internaţională ca raportor NATO, funcţie care îi va asigura imunitatea pe care şi-o doreşte. Ceea ce înseamnă că va sta mai mult plecat din ţară. Iar până atunci, probabil că vom avea un preşedinte  mult mai diplomat ca până acum, care va aştepta cuminte, la Cotroceni, terminarea mandatului…

Sursa: eNaţional.ro

Notă: Articolul de pe eNaţional a fost publicat pe 5 septembrie 2012, deci scenariul dezvăluit de cei de la DCNews, nu este tocmai nou şi se pare că a fost conceput la scurt timp după referendumul din vară, la care Băsescu a fost demis cu mai bine de 7,4 milioane de voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge