Partidul Andaluz solicită demisia comisarului european pentru agricultură Dacian Cioloş

By | 27 mai, 2013
Distribuie prietenilor!

Decizia comisarului european de a retrage propunerea susţinută de către 15 state membre, care ar împiedica utilizarea recipientelor reutilizabile pentru ulei în lanţul agro-alimentar, din ianuarie 2014, arată încă o dată că Germania îşi impune interesul faţă de restul statelor membre, în acest caz, cu sprijinul Marii Britanii.

Comisarul european a promis să meargă mai departe cu măsura aprobată de 15 de state membre, printre care s-au numărat principalii producători de ulei de măsline ca Spania, Italia, Grecia şi Portugalia.

Această măsură garantează consumatorilor uleiuri pentru consum de calitate şi îi protejează faţă de înşelăciuni. Nimeni nu ar dori de la un restaurant, un vin de masă bun şi să plătească pentru un vin prezentat într-un recipient reutilizabil, care nu garantează calitatea cerută.

Argumentul invocat de către comisarul european are greutate redusă şi corespunde presiunilor anumitor sectoare, destinate doar pentru a păstra intacte interesele lor economice, prejudiciind domeniul şi înşelând consumatorul.

Andaluzii sunt sătui de Europa, condusă de Germania, care impune un model de producţie care prejudiciază interesele fermierilor din Andaluzia şi foloseşte ţările mediteraneene ca monedă de schimb.

Din partea Partidului Andaluz solicităm ministrului spaniol al Agriculturii, domnul Arias Cañete să ne sprijine şi să facă demersurile necesare pentru a preveni o astfel de măsură.

În caz contrar, aceasta ar fi un nou atac asupra intereselor agricultorilor din Andaluzia, importanţi producători de ulei şi o înşelătorie pentru consumatori.

Sursa

4 păreri la “Partidul Andaluz solicită demisia comisarului european pentru agricultură Dacian Cioloş

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Ce mi-a atras mie atenţia în acest articol este faptul că Dacian Cioloş face cam ce îi dictează cei care trag sforile în UE. Şi cred că asta se aplică şi în cazul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge