Bucureștiul în carantină săptămâna viitoare?

By | 10 octombrie, 2020
Distribuie prietenilor!

Un cunoscut medic aruncă bomba: COVID va exploda săptămâna viitoare! Va fi jale și prăpăd în București, care ar urma să intre în scenariul roșu.

Un cunoscut medic aruncă bomba! El susține că infecțiile cu COVID vor exploda săptămâna viitoare. Cu alte cuvinte, va fi jale și prăpăd în București care ar putea chiar să intre în carantină.

Scenariul dramatic îi aparține medicului Octavian Jurma, care a făcut o analiză a evoluției pandemiei din România. El a susținut, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Bucureștiul va ajunge în săptămâna 12-18 octombrie 2020 la un indice al infectărilor cu coronavirus de peste 3 la mia de locuitori. La depașirea acestui indice se pun în discuție carantinarea localității.

„București are astăzi (n.r. joi 8 octombrie 2020) o incidență de 2,31 la mie (raportat la populația oficială INS de 2.151.665 locuitori) și va intra în scenariu roșu de săptămâna viitoare când va depăși rata de incidență de 3 la mie. Este aproape o certitudine statistică și nu mai putem face nimic să prevenim asta”, arată medicul, potrivit căruia se mai poate face un singur lucru pentru diminuarea efectelor creșterii numărului de cazuri.

„Ceea ce putem să prevenim prin măsuri luate astăzi este depășirea pragului de 750 de cazuri noi pe zi săptămâna viitoare și a celui de 1.000 de cazuri noi pe zi în 2-3 săptămâni.

Această rată înseamnă că ai o probabilitate de 100% ca unul din fiecare 500 de oameni pe care îi întâlnești a fost infectat în ultimele 14 zile. Dacă te vei infecta și tu depinde doar de tine și de disciplina cu care porți masca și păstrezi distanța când ieși din casă și îți faci igiena mâinilor când intri în casă sau într-un spațiu închis. Nu trebuie deci să refuzăm măsurile de protecție, trebuie să le cerem. Însă pentru ca populația să își facă datoria trebuie ca și autoritățile în frunte cu guvernul să își facă datoria”, a scris medicul Jurma, pe pagina sa de Facebook.

Municipiul București este cel mai afectat de pandemia de coronavirus, rata de incidență ajungând deja la 2,31 cazuri COVID-19 la mia de locuitori.

Dacă oamenii nu respectă regulile de protecție iar numărul de cazuri va continua să crească, Capitala va intra în scenariul roșu, având în vedere că rata de incidență ar putea ajunge de 3 la mie.

Institutul Național de Statistică a venit joi cu datele potrivit cărora, în ultimele două săptămâni, în București au fost confirmate 4.969 de noi infectări, raportat la o populație de 2.151.665 locuitori.

Sursa: Radio Simplu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge