Examen la radio cu mii de nervi

By | 23 ianuarie, 2010
Distribuie prietenilor!

Astăzi am avut examen la „Producţia emisiunilor radio de ştiri”. După ce am învăţat timp de o săptămână, până la 3 dimineaţa, cursul, care are 94 de pagini în format A4, aflu abia în sala de examen că toate subiectele sunt practice.

Primul subiect a fost un desfăşurător pentru un grupaj de ştiri de 5 minute, cu toate detaliile, inclusiv titlurile fiecărei ştiri în parte. La al doilea subiect am avut redactarea unei ştiri de 30 de secunde dintr-un domeniu ales, care să poată fi inclusă în grupajul de ştiri.

Partea mişto a fost că ştirile trebuiau să fie reale şi actuale, adică de azi. Deci ar fi trebuit să ştiu dinainte asta, pentru a veni pregătit cu ele sau ceva ziare, de unde să mă inspir.

Noroc cu Samsung-ul meu, că aveam Internet pe el şi am reuşit să găsesc 10 ştiri amărâte din care să încropesc un grupaj cât de cât difuzabil pe post.

Aşa că am pierdut timpul degeaba o săptămână, tocind la clasificări de ştiri, caracteristici, formate de emisiuni, genuri publicistice, când puteam să mă odihnesc şi să vin cu câteva ziare la mine şi gata.

Cum să nu te enervezi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge