Rutina de blogger – leapşa de la Chinezu

By | 29 ianuarie, 2010
Distribuie prietenilor!

De fapt, nu este vorba despre o leapşă propriu-zisă, ci mai degrabă de o provocare lansată de Chinezu. Vă invit să o preluaţi şi eventual să o daţi mai departe. Provocarea porneşte de aici.

Practic ceea ce trebuie să faceţi, este să descrieţi rutina voastră zilnică în calitate de blogger sau internaut, amator sau profesionist. Mai precis, ce faceţi de obicei, după ce deschideţi calculatorul.

În ceea ce mă priveşte lucrurile stau cam aşa:

Apăs butonul „Power” al computerului. Se lansează automat, din start-up, Yahoo Messenger şi FeedReader. Dacă messenger-ul îmi arată e-mail-uri noi, intru pe Yahoo Mail şi citesc mesajele. Verific şi şterg spam-ul. Dacă am comentarii care trebuiesc moderate, intru pe blog şi le moderez, apoi mă uit la statistici, afişări, vizitatori etc. Dacă am mesaje de notificare, de pe hi5, Facebook sau Youtube, s-ar putea să intru şi pe acolo, dar în general, nu.

Odată ce Firefox a fost deschis pentru a citi e-mail-urile, după ce am terminat cu ele, următorul pas logic este să intru pe Echofon (Twitterfox) pentru a vedea update-urile celor pe care îi urmăresc pe Twitter. Citesc cu atenţie fiecare mesaj şi dau click pe link-urile care mi se par interesante şi/sau utile. Citesc toate articolele, eventual comentez, dacă consider că am ce comenta, apoi intru în FeedReader. Citesc ultimele articole de pe blogurile care mă interesează, comentez, dacă e cazul, apoi trec la site-urile de ştiri.

Dacă am timp şi inspiraţie, mă mut pe laptop şi scriu un articol, maxim două, pe care le las pe mai târziu, pentru publicare. Dacă articolele sunt scurte sau bazate mai mult pe imagini sau clipuri video, le postez imediat de pe desktop. După aceea, iau o pauză de calculator, până mai spre seară.

Seara, sau după-amiaza târziu, postez articolele, răspund eventual la comentarii, apoi mai răsfoiesc o dată blogurile favorite şi site-urile de ştiri. Mai comentez, sau continui, dacă e cazul, dezbaterile începute dimineaţă. Asta se întâmplă doar pe blogurile unde se înfiripă dezbateri.

După care urmează perioada din zi dedicată căutărilor pe Google. Caut tot felul de subiecte care mă interesează, vizionez clipuri şi documentare de pe Youtube, Google Video sau alte site-uri de profil. Asta durează până noaptea târziu, când îmi aduc aminte, în această perioadă, că sunt în sesiune şi trebuie să mai învăţ câte ceva pentru examene.

În general, cam asta e!

O părere la “Rutina de blogger – leapşa de la Chinezu

  1. Pingback: Ca sa vedeti ca misterioase sunt caile blogosferei… « Chinezu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge