Medicii se aşteptau la decesul jurnalistului

By | 22 martie, 2010
Distribuie prietenilor!

Jurnalistul Mile Cărpenişan, 34 de ani, reporter de război, poate cel mai bun din ţară şi fost corespondent Antena 1, a murit astăzi la Spitalul Judeţean Timişoara. Cauza, o septicemie, pornită de la un banal furuncul.

Motivul pentru care scriu aceste rânduri, nu este numai greaua pierdere pe care presa românească a suferit-o ci şi un lucru care mi se pare revoltător. Este vorba de declaraţia directorului spitalului, Gheorghe Nodici. acesta a spus că „medicii se aşteptau la decesul jurnalistului, în condiţiile în care starea acestuia se agravase”.

Oare cum e posibil să spui aşa ceva în secolul 21, într-o ţară europenă??? Ne-am întors cumva în Evul Mediu?! Un pacient suferă o infecţie pornită de la un furuncul, iar medicii nu au alte mijloace de vindecare, în afara speranţei şi rugăciunilor la Dumnezeu? Probabil se aşteptau să moară, tot la fel cum se şteaptă să li se îndese în buzunar plicul cu bani, doar pe motiv că sunt doctori!

Tot ca o ironie a sorţii, a fost şi faptul că regretatul reporter lansase o campanie de ajutorare pentru Daniel Răduţă, bolnav de leucemie, care avea nevoie de un transplant de măduvă la o clinică în Italia, costul tratamentului fiind între 120.000 şi 150.000 de euro.

Pentru a-l ajuta pe Daniel, Mile Cărpenişan îşi scosese la licitaţie casca pe care o purtase, ca reporter de front, în războiul din Irak. Tot în acest scop, posta pe blogul său, în data de 27 februarie o invitaţie la acest eveniment caritabil, desfăşurat în Timişoara, cu scopul de a strânge banii necesari pentru tratament.  La nici o lună de atunci, ziaristul este mort, iar Daniel Răduţă este în Italia, la tratament.

mile

Sursa foto: Jurnalul.ro

O părere la “Medicii se aşteptau la decesul jurnalistului

  1. Laocoon

    Pe cine o fi deranjat asa de tare Mile Carpenisam de l-au „rezolvat”?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge